Рівне:

Створення та просування сайтів

Без Орлика, та з «опелем»

Особливий погляд 24-бер, 2011, 13:399 Lobanovskiy 3 147
Мій кум на прізвисько «Лис» передплачує чимало видань не тому, що його примагнітила інформаційна нива, а тому, що так надіється знайти заманливу… «халяву». Даруйте за жаргонізм, але дуже вже він ласий на дармівщину. Якось обриси його мрії почали набувати реальних контурів…


В одній із газет вічний шукач «халявних» щедрот і вольностей угледів два малюнки, у яких треба було відшукати п’ять відмінностей, а у разі правильної відповіді переможець одержить автомобіль. Звісно, кум «включив» на всю потужність свій циганський зір та кмітливість. Начебто й без особливих зусиль знайшов п’ять відмінностей і відразу ж «рішення» спокусливого кросворда надіслав за відповідною адресою. Почав чекати і потирати руки… А коли надійшло повідомлення, що переміг і скоро стане володарем автомобіля, то цього Божого дня, як кажуть, усе село «стояло догори дригом». Щоправда, адресанти просили потенційного власника автомобіля переслати 120 гривень. Начебто для оформлення відповідних документів.
Невдовзі щедрі благодійники надіслали «переможцю» ще одне послання. Сердечні люди уточнювали: «Опеля» чи «Мерседеса» він хотів би одержати. І знову просили мізер – 120 гривень. «Лис» чухав потилицю. Врешті, кинув засмальцьовану кепку в землю і як відрубав: «Нех буде «Опель»!» Нашкріб у сімейному бюджеті копійок, до яких додав виручені гроші за продане заготівельникам молоко і знову надіслав їх, так би мовити, благодійникам.
За тижнів два і вони ощасливили кума: «Опель» по дорозі у ваше село!» З етичних міркувань уникнемо назви населеного пункту. День-другий сім’я витримала, а тоді дружина і каже:
- Може, машина по дорозі в село десь загрузла. Сідай-но на коня, осавуле мій безколісний, і їдь у розвідку!
Кум верхи на Орлику вечорів зо три виїжджав у дозор, але ні «Опеля», ні калюжі, у яку могла б потрапити іномарка, так і не побачив. Тоді і втямив, що його цинічні спритники розвели як примітивного «лоха».
Утім, кум без «Опеля» не залишався: відтоді у селі так називають його Орлика…
Максим СМАЛЬКО.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору