Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному запалили вогонь поезії

Новини регіону 24-бер, 2011, 14:439 Lobanovskiy 1 314
Поетичний марафон у ритмі гарячої романтики влаштували студенти історико – соціологічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету. Відбувався захід з нагоди Всесвітнього дня поезії, що відзначається 21 березня.


Не дивлячись на прохолодну погоду в РДГУ по справжньому гаряче. Адже під пильними поглядами зірок вечірнього неба, на майданчику біля корпусу університету сотнями свічок загорілося символічне перо та надпис «День поезії».
Молоді люди висловлювали свої почуття, освідчувалися в коханні, описували красу української природи і все це поетичними рядками написаними власноруч.
Декан історико – соціологічного факультету, кандидат історичних наук Валерій Шеретюк розповів, що захід присвячений Міжнародному Дню поезії студенти факультету проводили вперше. Проте не в останнє.
- Відзначити цей день таким чином ми вирішили тому, що поезія невід’ємно пов’язана із романтикою та висловленням почуттів, - зазначив Валерій Шеретюк. – А перо завжди було символом написання, передачі думок, почуттів людини на папір, а це відповідно пішло в маси. Тому, власне, ми і створити перо із сотень свічок, як демонстрацію того, що це не лише засіб конспектування лекцій, практичних занять, але й символ висловлення думок та почуттів. Адже як слово, думка — вічні, так і вогонь — демонстрація того, що коли він горить у душі, або є хоча б маленька іскра, значить людина чимось живе і щось може творити, демонструвати, бути оригінальним і мати, що сказати для світу. Захід мав на меті створити умови для того, щоб молоді люди могли показати свої досягнення, захоплення та вміння іншим.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору