Рівне:

Створення та просування сайтів

РІВНЕНЩИНА. УНП ВИМАГАЄ ЗВІЛЬНИТИ З ПОСАДИ ГОЛОВУ РАДИВИЛІВСЬКОЇ РДА

Рівненська область 25-бер, 2011, 11:099 prov 5 125
Про це вчора під час прес-конференції заявив координатор Комітету національного порятунку України в Рівненській області, член УНП Роман Коваль. Зокрема, зустріч керівників політичних партій, що входять до Комітету нацпорятунку з пресою, була спричинена ганебним побиттям депутата Радивилівської районної ради, директора ЗОШ с. Ситне Радивилівського району Ростислава Войцеховського.
Депутат райради запевняє – його замовив голова тамтешньої адміністрації Віталій Станкевич й наказав побити за критику, яка пролунала на його адресу під час сесії Радивилівської райради. Депутата-директора школи просто посеред уроків забрав службовим авто помічник голови райдержадміністрації (головний спеціаліст відділу внутрішньої політики Олег Беспалов), разом із ним у машині був ще один невідомий чоловік. Вони вивезли районного обранця до лісу, наказали, щоб той більше не скаржився на голову райдержадміністрації, а для закріплення матеріалу побили.
Депутат у шоковому стані повернувся у школу, після чого написав заяву у міліцію та звернувся до медиків. Нині він у лікарні, а справою зайнялися правоохоронці. Порушено кримінальну справу.
– Найголовніше наше завдання на сьогодні – зробити так, щоб дана справа не була спущена на гальмах, а такі намагання вже є.
Першим нашим результатом має бути відставка голови Радивилівської РДА Станкевича, адже якщо брати сам факт вивезення директора школи головним спеціалістом управління внутрішньої політики у робочий час державним автомобілем без путівки – це вже корупція. Якщо голова РДА не контролює ситуації у своїй адміністрації – він має піти, – наголосила голова Рівненської обласної організації УНП Світлана Ніколіна.
«Цей безпрецедентний факт є проявом бандитського свавілля представників Партії Регіонів з метою залякування опозиції в Рівненській області», - йдеться у спільній заяві представників політичних партій та громадських організації, що входять до складу Комітету національного порятунку України в Рівненській області на адресу голови Рівненської ОДА Василя Берташа.
Зокрема, від керівника області вони вимагають:
• Порушену кримінальну справу за фактом побиття депутата Радивилівської районної ради п. Войцеховського проводити з дотриманням усіх норм чинного законодавства, притягнути осіб, винних у скоєнні злочину, до кримінальної відповідальності.
• Звільнити з займаної посади голову Радивилівської РДА п. Станкевича, який може бути причетним до скоєного злочину і несе персональну відповідальність за керівників підрозділів, що працюють в РДА.
• На сесії Радивилівської районної ради дати оцінку діяльності голови Радивилівської РДА п. Станкевича.
«Застерігаємо теперішню владу в особі керівника Рівненської обласної державної адміністрації п. В. Берташа, що будь-яку спробу тиску на представників опозиції з використанням бандитських методів будемо розцінювати як у політичній, так і кримінальній площинах. За будь-який злочин, вчинений проти громадянина та України, теперішня влада нестиме відповідальність», - такими словами завершили своє звернення опозиціонери.
Відтак, окрім представників УНП Світлани Ніколіної та Романа Коваля під зверненням підписалися Голова Рівненської ОО ВО «Батьківщина», народний депутат України Юрій Прокопчук, Голова Рівненської ОО ВО «Свобода» Олег Осуховський та Голова обласної організації партії «Вперед, Україно» В’ячеслав Клічук.
Прес-служба РОО УНП
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору