Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині розбірки між чоловіками за крадене м’ясо для одного із них закінчилися смертю

Рівненська область 25-бер, 2011, 11:309 prov 5 861
У селі Забороль Рівненського району між двома односельчанами виник конфлікт, який згодом переріс у бійку. Результат виявився невтішним - один із них, 45-річний Микола, від отриманих травм помер. Його кривдник спочатку заперечував свою причетність до інциденту, та потім розповів міліціонерам подробиці того злощасного дня.
Тринадцяте березня був звичайнісіньким недільним днем. Зранку у двері 37-річного Івана (ім’я змінене-авт.) подзвонили. Чоловік ще спав, але настирливий дзвінок з невеличкими інтервалами усе ж підірвав його з ліжка. На порозі стояв сусід Микола, який час від часу допомагав Іванові по господарству. Останній щоразу розраховувався з ним то грошима, то харчами, та найчастіше горілкою. Саме нею він частував непроханого гостя напередодні. Зранку Микола знову з’явився за черговою дозою, але власник оселі йому відмовив, мотивуючи тим, що вже розрахувався. Проте Микола настояв на своєму: «Або гроші, або горілку?!» Іванові нічого не лишалося, як йти за грошима. Повертаючись, він побачив, як Микола виходить з його літньої кухні, тримаючи щось під курткою, та дуже поспішає залишити його подвір’я. Розлючений господар кинувся наздоганяти крадія, вимагаючи показати поцуплене. Микола відмовився від розмови та вперто намагався покинути двір. Саме у цей час чоловіки й почали чубитися. Іван наніс декілька ударів Миколі і той впав на бетонні плити. Бійка продовжувалась. Це бачили сусіди, які, на жаль, не те, що втрутитись, а взагалі не побажали бути свідками, тому швидко зникли.
– Я саме поралася по господарству, коли на подвір’ї з’явилися двоє односельчан, які принесли Миколу, - розповідає сестра загиблого 52-річна Любов. – Чоловіки розповіли, що підібрали брата біля Іванового паркану. Я подумала, що він п’яний, як це бувало не раз, і попросила їх занести його до літньої кухні, вкрила пальтом, бо там було прохолодно та пішла у своїх справах. Пізніше прийшла з церкви наша матір, і я почула її крик. Прибігши, побачила, що брат весь синій і не подає знаків життя. Сусіди викликали швидку, лікарі якої констатували смерть Миколи. Згодом приїхала й міліція.
Працівники міліції Рівненського РВ швидко встановили подробиці інциденту, опитавши людей та свідків, які бачили сутичку того недільного ранку. Спочатку на усі запитання співробітників сектору карного розшуку підозрюваний відповідав неохоче. Плутався в часі та говорив, що наносив удари, які не могли бути причиною смерті. Визнавав, що чоловік при падінні на бетонні плити міг сильно забитись, а ще казав, що Микола сам пішов з його подвір"я. Щоправда щиросердечно визнав, що оскаженів, коли побачив у Миколи під курткою шмат м’яса…
– Крапку у цій справі ще не поставлено. Та вже очевидно, що Іванові доведеться відповідати перед Законом, адже за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, від яких настала смерть людини, доведеться відповідати за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України. Чоловікові «світить» позбавлення волі строком від семи до десяти років, – прокоментував начальник сектору карного розшуку Рівненського РВ Юрій Сістук.
Отож, останнє слово - за Фемідою.

Олеся ШЕВЧЕНКО,
помічник начальника Рівненського РВ
по взаємодії громадськістю та ЗМІЕще предлагаем узнать где можно недорого купить мужскую вышыванку. Вышиванку с Закарпатья надо покупать только на нашем сайте.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору