Рівне:

Створення та просування сайтів

Тернополяни спостерігали готовність правоохоронців до несення служби

Тернопільська область 04-кві, 2011, 11:389 Lobanovskiy 861
Днями на Театральному майдані міста Тернополя жителі обласного центру мали можливість подивитися на вишикувані більш як два десятками міліцейських транспортних засобів, задіяних для охорони громадського порядку у вечірній та нічний час. Керівника обласної міліції Федіра Бортняка та міського голову Тернополя Сергія Надала першими зустрічали міліціонери біля автомобілів підрозділів автоінспекції та державної служби охорони. Правоохоронці почергово відрапортували генерал-майору про готовність нарядів до несення служби. Поряд автівки «беркутівців» та патрульної служби міського відділу міліції. Експертів науково-дослідного центру легко впізнати за написом «Криміналістична лабораторія». У шерензі автомобілі військовослужбовців внутрішніх військ, недержавних охоронних структур.
Під звуки маршів оркестру від міського відділу міліції вулицею прямує колона правоохоронців, які сформують піші наряди. Вони нестимуть службу на вулицях міста, у парках та скверах. Колону замикають члени громадського формування міської ради «Охорона порядку». Для «беркутівців», «грифонівців», міліціонерів роти патрульної та інших служб лунає команда «струнко». Поряд з правоохоронцями стоять громадські помічники. Начальник міського відділу міліції Андрій Матрифайло доповідає керівнику обласного управління внутрішніх справ про готовність нарядів до проведення інструктажу сил та засобів, задіяних для охорони громадського порядку.
Святкове шикування у центрі міста аж ніяк не демонстрація сили. Радше навпаки – міліціонери дають можливість громадянам міста переконатися, що їхні права та свободи є кому захистити. Керівництво обласної міліції звернулося до городян та правоохоронців. Міліціонерам є чим звітувати перед жителями області. На Тернопіллі у першому кварталі цього року найнижчі показники скоєння правопорушень та злочинів у громадських місцях. Правоохоронці, які займаються розкриттям таких злочинів та правопорушень, у першій п’ятірці серед інших регіонів держави.
Згідно з планом комплексного використання сил та засобів, яке правоохоронці називають єдиною дислокацією, до несення служби в області щодоби залучають більше чотирьохсот працівників міліції. Міліціонери розробили 155 піших та 123 автомобільних маршрути. За три місяці цього року поменшало "важких" злочинів у громадських місцях –розбоїв наполовину, пограбувань на третину.
Для підвищення щільності перекриття маршрутів патрулювання в обласному центрі до охорони громадського порядку залучають працівників недержавних охоронних структур. У лютому в області проведено координаційну нараду з керівниками таких фірм та підприємств. Міліціонери узгодили з ними залучення їхніх працівників до патрулювання. Автомобілі недержавних охоронних підприємств, які працюють в обласному центрі, обладнані системами GPS-позиціювання з виведенням інформації на монітор чергової частини Тернопільського міського відділу.
У Тернополі, райцентрах Бережани, Чортків, Теребовля щодобово на патрулювання виходять 11 мобільних груп, сформованих із працівників приватних підприємств "Технології безпеки", товариств "Пожежне спостереження Тернопілля", "Максима". Організоване інформування на пульти охорони недержавних охоронних структур про скоєння вуличних злочинів, розшук викраденого транспорту, повідомлень про осіб, які скоїли злочини, тощо.
Дрібні хуліганства, сварки, розбої, сімейні скандали, бійки та грабежі – з усім цим доводиться мати справу тим, хто увечері заступив на службу. Тільки у місті Тернополі патрульні цьогоріч розкрили понад вісімдесят злочинів. На маршрутах несення служби не допущено таких злочинів, як вбивства, спричинення тяжких тілесних ушкоджень, та й загалом поменшало порушень закону на вулицях. За адміністративні правопорушення патрульні притягнули до відповідальності понад сім сотень осіб.
До громадського формування «Охорона порядку» Тернопільської міської ради входять студенти медичного та педагогічного університетів, працівники приватних охоронних фірм, робітники локомотивного депо, працівники міськсанепідемстанції, акціонерного товариства «Ватра». Кращих міліціонерів та членів громадських формувань керівники обласної міліції та міської ради під час проведення спільного інструктажу нагородили грамотами, іменними годинниками. Подарунки вручили й підприємці міста.
Командири підрозділів проінструктували особовий склад, визначили маршрути несення служби. Правоохоронці вирушили патрулювати вулиці міста. Вони завжди на варті спокою – єдині, кого можна бачити вночі на вулицях і в будні, і у свята.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору