Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному звітували прокурори

Рівненська область 12-кві, 2011, 12:319 prov 1 424
У першому кварталі 2011 року в Рівненській області зареєстровано 1993 злочини, що на 0,3 відсотка більше відповідного періоду минулого року (в середньому по Україні злочинність зросла на 4,7 відсотків). Рівень злочинності на 10 тисяч населення склав 17,3. Зменшилась кількість розбоїв, крадіжок державного та особистого майна, дорожньо-транспортних пригод. Натомість не вдалося уникнути зростання грабежів, умисних вбивств, злочинів, пов’язаних з наркотиками. Зросла кількість злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння, неповнолітніми.
Правоохоронні органи Рівненщини викрили 5 організованих злочинних груп, скерували до судів 11 протоколів про корупційні діяння.
У звітному періоді слідчі органів прокуратури Рівненської області закінчили розслідування у 114 кримінальних справах, їх з обвинувальними висновками скеровано до судів. З них 22 – про корупційні діяння (в т.ч. 7 – про хабарництво), 19 – про злочини, вчинені у бюджетній сфері, 6 – про земельні правовідносини.
За результатами перевірок додержання законів щодо захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокурори порушили 118 кримінальних справ (з них 77 – скеровано до судів для розгляду). З числа цих справ: про конституційні права і свободи громадян – 37 (5 – про умисну невиплату працівникам заробітної плати, 12 – про охорону прав неповнолітніх), у сфері економіки – 52, про охорону навколишнього природного середовища – 8, про земельні правовідносини – 12.
За актами прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 1288 посадових осіб, у тому числі 229 посадових осіб органів контролю, відшкодовано до бюджету 14 мільйонів гривень, попереджено незаконне надання земель площею 51 га.
Упродовж січня-березня цього року прокурори Рівненщини прийняли участь у судах першої інстанції в розгляді 1395 кримінальних справах. У половині з цих справ судом постановлено вироки.
Виконана певна робота щодо захисту інтересів громадян та держави в судах цивільно-правовими заходами. Кількість задоволених судами позовів, пред’явлених прокурорами в порядку цивільного, господарського, адміністративного, кримінального судочинства становить 391. За рішеннями, що набрали законної сили судами стягнуто 5 мільйонів гривень, реально їх виконано на 80 відсотків.
Органами прокуратури області вирішено по суті 1202 звернення. Відсоток задоволених становить 12,1, що є більшим ніж в середньому по Україні (7,3%).
До місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування прокурори скерували 57 інформацій про стан законності та результати проведених перевірок щодо виявлених порушень прав громадян та інтересів держави.

Тетяна Краснолюба,
старший помічник прокурора області
з питань статистики.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору