Рівне:

Створення та просування сайтів

У Луцьку затримали шахрая з гіпнотичним даром

Волинська область 27-кві, 2011, 09:449 Lobanovskiy 815
Ошуканець із гіпнотичним даром - такого затримали днями луцькі правоохоронці. 22-річний молодик не лише переконував людей купити непотрібні речі, а ще й нишпорив їхніми помешканнями. Як результат - у містян зникали ювелірні прикраси. Нині доведено три крадіжки за участі продавця. Ще п'ять епізодів - на стадії перевірки.
Вона - дипломований психолог, має низку праць на тему підсвідомого, однак на гачок вуличного шахрая спіймалася, як школярка. 10 хвилин молодик переконував жінку купити тонометра. Таки вмовив.
Неоніла, постраждала:
Хоть и не собиралась покупать, зашла в другую комнату к мужу, чтобы он посмотрел - может что-то и выберет. Вышла, парень этот был в квартире, что-то я у него купила и он пошел. Расплатилась с ним. Только через час или два я заметила, что нет кольца, цепочки, сережек…
Загальна вартість поцупленого - чотири тисячі гривень. Дарувати їх крадієві лучанка не схотіла. Тому звернулася до міськвідділу міліції.
Геннадій Єпифанович, заступник керівника Луцького МВ міліції:
- З початку місяця у місті Луцьку надійшло декілька заяв щодо невідомої особи, котра здійснювала крадіжки з помешкань громадян. Даний злочинець заходив у приміщення мешканців Луцька, переважно це були особи похилого віку, і пропонував придбати різного роду медичні пристрої. Для виміру тиску, масажу і під час того, як люди вивчали документацію, він оглядав помешкання і викрадав золото.
Два тижні знадобилося луцьким правоохоронцям, аби вирахувати і затримати шахрая. Ним виявився мешканець Рівненщини.
Геннадій Єпифанович, заступник керівника Луцького МВ міліції:
- Ззовні це - дуже інтелігентний молодий чоловік, приємної зовнішності. Дуже акуратно, гарно одягнений. Знає, як війти в довіру. Його впускали в помешкання наші люди, що вірили симпатичному юнаку, який хоче їм допомогти.
Те, що справді хотів допомогти, крадій твердить і за ґратами. Не може пояснити, хіба-що, чому брав до кишень чуже золото. Списує все на слабкість характеру і бажання покращити добробут своєї новоспеченої родини. Півроку тому одружився.
Максим, затриманий:
- Це було два кільця і одна печатка.
- Ви їх візуально побачили чи приділяли час, аби їх знайти?
- Ні, візуально. Зверху просто вони лежали.
- Яким чином ви ті речі збували?
- Я їх не збув, а просто викинув.
- Це були золоті речі?
- Так.
- Викинули золото?
- Так.
Та факт перепродажу поцупленого вже довели. Як і те, що молодик, володіє гіпнотичними навичками. Саме через це, припускають слідчі, його майже завжди пускали до помешкання і могли слухати годинами. Нині ж за крадіжки порушено кримінальну справу. Правоохоронці просять усіх, хто постраждав від шахрая-гіпнотизера, звертатися до міськвідділу міліції.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова.
http://ntn.ua/uk/news/frauds/2011/04/25/5836
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору