Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині виявили 21 нелегальний пункт приймання металобрухту

Рівненська область 06-травня, 2011, 11:049 Lobanovskiy 1 868
З середини березня працівники міліції Івано-Франківщини здійснюють спеціальні заходи, спрямовані на наведення порядку у сфері заготівлі, перевезення та обігу брухту кольорових і чорних металів. З цією метою були створені мобільні групи з числа працівників служби боротьби з економічною злочинністю, громадської безпеки та ДАІ, які практично щодня виявляють факти порушень у сфері обігу металобрухту. Зокрема, упродовж останнього тижня на території Івано-Франківщини співробітники міліції виявили 21 нелегальний пункт приймання металобрухту. Наразі за виявленими фактами вже порушено чотири кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.213 Кримінального кодексу України, - порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом.
До прикладу, 3 травня співробітники підрозділу боротьби з економічною злочинністю у Богородчанському районі задокументували факти здійснення незаконних операцій з металобрухтом приватним підприємцем, який без ліцензії на заняття цим видом підприємницької діяльності організував незаконний пункт приймання металобрухту в одному з селищ області. З підпільного пункту вилучено майже одну тонну брухту металів. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.
Чи не щодня наряди дорожньо-патрульної служби ДАІ на автошляхах області затримують автомобілі, якими перевозиться незаконно зібраний металобрухт. За останній тиждень на дорогах затримано сім автомобілів, що перевозили заготовлений брухт без відповідних документів про його походження. Лише за цей тиждень з обігу вилучено понад 20 тонн металобрухту.
Зусилля правоохоронців у цій сфері спрямовані насамперед на недопущення фактів крадіжок металовиробів та інших предметів з металом. Адже зрозуміло, що крадії наважуються на крадіжки з метою отримання грошей за зданий металобрухт.
Прикметно, що робота міліції у цьому напрямку знаходить підтримку населення краю. Непоодинокі випадки, коли люди телефонують у міліцію і повідомляють про підозрілу підприємницьку діяльність окремих осіб. На кожне повідомлення міліція оперативно реагує. Інколи трапляються й курйозні випадки. Приміром, слідчо-оперативна група Івано-Франківського міськвідділу міліції виїхала на околицю обласного центру, звідки надійшло повідомлення про крадіжку з дачного кооперативу. Щоправда, в діях 31-річного чоловіка злочину не було: як з’ясувалося, він забирав свої речі з дачного будинку, який він тиждень тому продав.
З початку цілеспрямованих заходів за матеріалами виявлених порушень у сфері обігу металобрухту на Івано-Франківщині порушено близько 20 кримінальних справ.

Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору