Рівне:

Створення та просування сайтів

На Закарпатті керівник однієї із районних соціальних служб вимагала у підлеглих хабарі за збереження їх посад

Закарпатська область 06-травня, 2011, 11:309 Lobanovskiy 808
Хабарництво вважається одним із найтяжчих злочинів, адже своїми поборами жадібні до грошей урядовці підривають справедливість. Внаслідок цього Україна потрапляє у лідери міжнародних рейтингів за рівнем корупції та корумпованості державних органів. Як мовиться, маємо те, що маємо...
За інформацією начальника відділу протидії хабарництву Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Закарпатській області підполковника міліції Олександра Баторі, лише за один місяць правоохоронці викрили з десяток хабарників.
Так, нещодавно у поле зору мукачівської міліції потрапила керівник однієї з соціальних служб району. Почалося все з того, що співробітниця цього закладу повідомила до райвідділу міліції, що її «шефиня» вимагала та врешті-решт отримала від неї гроші у розмірі 650 гривень. Хабар мав порятувати працівницю від скорочення її посади... Коли цією справою зайнялися працівники органів внутрішніх справ, виявилось, що цей випадок хабарництва був не єдиним у вищеназваному закладі. Ще дев’ять працівників зізналися, що і їм довелося “позолотити ручку” грошолюбивій начальниці, аби залишитися на займаних посадах. Суми хабарів досягали 800 гривень.
Іншого хабарника спіймали на Свалявщині, де один із працівників держлісгоспу зажадав від місцевого жителя 1200 гривень «відкупного» за непритягнення його до адміністративної відповідальності за самовільну вирубку деревини та отримання офіційного дозволу на вирубку буку. Грошолюбивий “начальник лісу” був затриманий увечері в сільському кафе під час одержання хабара.
Ще одною жертвою жадібного урядовця стала жителька Ужгородщини Ганна - приватний підприємець, яка спеціалізується на продажу насіння овочевих культур. Жінка мала намір продавати насіння картоплі та цибулі на ринку, але для цього їй знадобився офіційний дозвіл відповідної служби на реалізацію продукції на ринку. Керівник, що відповідав за видачу подібних дозволів, зажадав за свій “папір” хабар у розмірі 2000 гривень. Жінка одразу повідомила про це в міліцію. «Липкорукого» чиновника затримали вечірньої пори з грошима в кафе на тому ж ринку.
Також не обійшлося без хабара й при працевлаштуванні однієї жительки Мукачева Олени. Під час оформлення на роботу до одного з вищих навчальних закладів міста, «кадровик» цього закладу зажадав у претендентки за посаду 2100 доларів. Гроші отримав, але радів їм недовго...
Наразі всіх хабарників затримано, стосовно них порушено кримінальні справи за ст.368 “Одержання хабара ” Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Триває Слідство.


ВЗГ УМВС України в Закарпатській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору