Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині молодик відробляє за конфлікти у сім"ї

Рівненська область 25-жов, 2011, 11:099 prov 1 457
Тривалий час проблема насильства в сім’ї вважалася прерогативою усталених звичаїв та традицій і залишалася поза сферою правового регулювання. Таке становище призвело до певного свавілля у сфері сімейних відносин та перетворення їх на область латентних правопорушень. Сьогодні люди все частіше звертаються до міліції за допомогою – розв’язати родинні суперечки.
В нашій державі одним із суб’єктів, на кого покладено обов’язок протидіяти насильству в сім’ї, є міліція. Не є виключенням й правоохоронці Радивилівщини.
Варто зазначити, що на профілактичному обліку Радивилівського райвідділу знаходиться 139 осіб, що вчинили сімейне насильство. З них 5 жінок, від поведінки яких, страждали їх близькі люди. Ця цифра є неостаточною, вона постійно корегується. На жаль, динаміка постійно йде до зростання.
В черговій частині міліції близько 10 разів на тиждень звучить повідомлення про сімейні конфлікти. Це означає, що прикладів може бути безліч.
Нещодавно до Радивилівського райвідділу звернувся інвалід І-ої групи 33-річний Сергій, житель с. Хотин Радивилівського району. У своїй заяві чоловік повідомив, що він проживає в будинку своєї матері, спільно з нею та 21-річним братом Назаром. Між молодиками частенько виникали конфлікти. Брати ніяк не могли знайти спільної мови. Молоді люди без причини постійно сварилися, доходило й до бійки. Та одного дня конфлікт зайшов надто далеко… Назар вирішив виселити брата з будинку, а тому викинув усі його речі на вулицю. При цьому сімейний дебошир обзивав Сергія нецензурними словами, шарпав його за одяг та не дозволяв людині, що погано пересувається, потрапити в будинок.
- Конфлікт був вирішений лише після втручання дільничного інспектора капітана міліції Віталія Перетятка. Тепер Назар відробляє 40 годин громадських робіт, за порушення положень статті 173-2 КУпАП (Вчинення насильства в сім’ї або не виконання захисного припису), – повідомив начальник Радивилівського РВ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Володимир Качан. – Таким було рішення судді за вчинення сімейним дебоширом адміністративного правопорушення.
Та не кожен готовий відкрити «засув» своїх відносин у родині. Причини – тиск суспільних і родинних обставин та бажання зберегти відносини. Культурні та релігійні традиції також ускладнюють боротьбу з насильством. Вдосконалення правової оцінки насильства в сім’ї багато в чому залежить від усвідомлення громадськістю та самими людьми того, що насильство в сім’ї є злочином.

Олена Дудко,
Радивилівський РВ УМВС України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору