Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські міліціонери затримали двох рівнян, які спеціалізувались на крадіжках з ліфтів

Рівненська область 03-лис, 2011, 11:399 prov 813
Мешканці багатоповерхівок мікрорайону «Північний» з полегшенням зітхнули, коли дізналися, що рівненські оперативники затримали підозрюваних у крадіжках ліфтового обладнання. Адже протягом вересня-жовтня чергова частина Рівненського МВ УМВС зареєструвала понад десять крадіжок ліфтового обладнання.
Зловмисники «попрацювали» у будинках на вулиці Волинської Дивізії. Зокрема, в одному з під’їздів багатоповерхівки із ліфта викрали комплект плат. При виїзді на місце пригоди співробітники міліції побачили, що відкриті двері машинного відділення, а кришка гальм знята. При огляді вхідних дверей під’їзду міліціонери помітили і пошкодження замка. Експерт зняв відбитки слідів, залишених зловмисником.
Упіймати зловмисників було непросто, адже на крадіжку обладнання для того, хто розуміється на ліфтах, затрачається декілька хвилин.
– Оперативно-розшуковими заходами минулого тижня були встановлені двоє рівнян, причетних до скоєння тринадцяти крадіжок ліфтового обладнання, – повідомив начальник УМВС в Рівненській області Василь Лазутко. – Під час обшуку у помешканні 26-річного рівнянина Ярослава вилучили взуття, сліди якого співпали з відбитками, які зловмисник залишив на місці злочинів та залишки викрадених плат. Адже вартість комплекту плат коштує шість тисяч гривень, а котушок – 800 гривень. Ми вже підготували листи на ім’я голови ОДА та мера міста, у яких просимо заохотити тих співробітників, які працювали над розкриттям цих злочинів. Загалом же своїми протиправними діями підозрювані завдали збитків на суму в понад 50 тисяч гривень.
Іван у минулому вже мав проблеми із законом і був судимий за грабіж. А от Ярославу довелося мати справу із правоохоронцями вперше, а тому не відразу зізнався у скоєному. Пізніше чоловіки зізналися, що ці крадіжки вони скоювали до опівночі. Приваблювали їх запчастини тим, що у них є, хоч і зовсім мала частка, позолочених деталей, які вони «видобували» та збували. Наразі порушена кримінальна справа за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення або сховище або що завдала значної шкоди), яка передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.
Ярослава заарештували, а Іван перебуває на підписці про невиїзд.
СЗГ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору