Рівне:

Створення та просування сайтів

З-під варти у Радивилові втекли засуджені

Рівненська область 08-лис, 2011, 15:289 prov 1 394
Суботнього ранку у Радивилові лунали постріли. З-під варти під час конвоювання автотранспортом втекли особливо небезпечні рецидивісти, яких затримати щонайшвидше повинні були підрозділи конвою військової частини внутрішніх військ. Операція із затримання втікачів пройшла миттєво. Вже за кілька хвилин після втечі озброєні правоохоронці за допомогою службових собак поклали на асфальт кремезних чоловіків у арештантських робах. Завдання було успішно виконано. Щоправда, це була навчальна операція.

На стадіоні «Колос», що у Радивилові, відбувся конкурс-огляд технічного обладнання та укріпленності спецавтомобілів міськрайвідділів міліції, а також тактичні навчання конвойних нарядів. Ініціатором навчань став керівник міліції Рівненщини Василь Лазутко.
Метою навчань було відпрацювання навичок особового складу конвойних підрозділів міськрайвідділів області щодо здійснення конвоювання затриманих та взятих під варту осіб, порядку дій під час виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з охороною затриманих осіб, затримання озброєних злочинців. Окрім цього, були змодельовані ситуації надзвичайних подій, такі як захоплення заручників, напад на особу, що охороняється, та напад на об`єкт, який знаходиться під охороною.
Супермайстерність показали бійці роти міліції особливого призначення «Беркут». Оскільки цей підрозділ міліції є штурмовою силою та використовується в багатьох складних операціях, його співробітники по праву «вважаються» елітою органів внутрішніх справ. Беркутівці провели миттєву операцію і з визволення заручників із захопленого злочинцями автомобіля, і з затримання озброєних зловмисників.
Практичні навички організації та забезпечення охорони особи показали всім присутнім й працівники підрозділу міліції «Грифон». Вони майстерно зуміли вивести цілою та неушкодженою під час озброєного нападу особу, яка забезпечується охороною.
— Підтримка начальника УМВС дала нам реальну можливість приділити належну увагу бойовій підготовці підрозділу, — коментує командир роти міліції особливого призначення «Беркут» Іван Котяш. — Відтак, у нас стало більше часу для тренувань та вдосконалення дій бійців роти у змодельованих екстремальних ситуаціях.
Усього в навчанні взяли участь 127 співробітників ОВС Рівненщини з використанням 14 спецавтомобілів. Спостерігати за дійством приїхали керівники міськрайорганів та галузевих служб міліції краю.
Оцінку дій підлеглим на місці проведення навчань дав керівник Управління МВС Рівненщини Василь Лазутко.
— Події, що мали місце в Одеській області, наглядно довели, що групи затримання, спецпідрозділи та інші служби повинні працювати професійно та чітко. Ми не маємо права на помилку, – зазначив начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко.
Приємний сюрприз після завершення практичних занять чекав на керівників та особовий склад Березнівського та Острозького райвідділів міліції. Начальник УМВС вручив їм ключі від новеньких спецавтомобілів для конвоювання затриманих та взятих під варту осіб. Це дасть можливість правоохоронцям Березнівщини та Острожчини вчасно, безпечно та надійно конвоювати затриманих. А самим затриманим — можливість «проїхатись» із відповідним комфортом.
Підсумовуючи результати показових практичних занять, головний міліціонер Рівненщини Василь Лазутко високо оцінив дії підлеглих бійців спецпідрозділів та висловив надію, що особовий склад і надалі триматиме марку.



СЗГ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору