Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині неповнолітня пограбувала 77-річну бабцю, погрожуючи мотузкою …

Рівненська область 18-лис, 2011, 14:369 prov 788
Аби розплатитись за замовлену косметику одинадцятикласниця Лариса, мешканка Рокитнівського району, зважилась на грабіж, а жертвою обрала 77-річну односельчанку. Перерахувавши у лісі здобуті у двобої зі старенькою гроші … яких виявилося аж 11 гривень, налякавшись та усвідомивши, що накоїла біди, 17-річна дівчина два дні провела у лісі.
В наш час люди похилого віку найчастіше стають жертвами корисливих злочинів, особливо одинокі. Зловмисники користуються їхньою безпорадністю та довірливістю. Так і на території Рокитнівського району громадянка Віра повірила та хотіла допомогти людині.
Одного весняного вечора Галина направилася до своєї однокласниці, щоб побачити її випускну сукню. Повертаючись додому, дівчина згадала про свій борг за косметичні засоби. Тоді їй здалось, що кращого способу отримати гроші придумати було годі. Вона постукала у двері до самотньої 77-річної Віри, яка проживала на тій же вулиці, що й подружка. Дівчина попросила мотузку, розповівши жінці історію, що ніби вдома порвалась шлея на гужовій повозці. Старенька не відмовила у допомозі, проте, коли Лариса взяла мотузку в руки, то наказала жінці віддати їй всі гроші, які є в будинку. Віра не розгубилася, відштовхнула «дівчисько», яка не чекала опору від старенької. Але все ж у нахаби сили було більше. Вона накинула мотузок на груди старенькій, щоб обмежити її рухи. Знесилена Віра попросила відпустити її, щоб віддати гроші. Жінка витягнула із шухляди гроші дрібними купюрами та віддала Ларисі, а решта, сказала, – у сусідів. Віра направилась до сусідів, а дівчина, злякавшись, побігла додому, взяла одяг та пішла у ліс. Лише в лісовому масиві дівчина перерахувала гроші, їх виявилось… 11 гривень. Пробувши в лісовому масиві два дні, юнка повернулася додому і розповіла про все батькам, а пізніше зізналась і правоохоронцям.
– За цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого). Провівши повне та об’єктивне досудове слідство, справу направили на розгляд до суду, – розповідає в.о. начальника Рокитнівського РВ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Сергій Русанівський. – Громадянка Лариса побувала на лаві підсудних в Рокитнівському районному суді, який прийняв рішення – позбавлення волі на 4 роки 6 місяців з іспитовим терміном 1 рік.

(Усі імена змінено з етичних міркувань)

Тетяна ЧУБИК,
Рокитнівський РВ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору