Рівне:

Створення та просування сайтів

Ані хвилини на роздуми

Кримінал 26-кві, 2007, 18:439 prov 1 789
Саме за таким сценарієм розпочались практичні навчання підрозділів МНС на Рівненщині. Як повідомив інспектор центру пропаганди ГУ МНС України в Рівненській області Микола Прокопчук, незважаючи на те, що аварія була умовна, за сигналом тривоги о сьомій годині ранку на місце надзвичайної ситуації оперативно були направлені аварійно – рятувальні, пожежні та спеціальні автомобілі Рівненського зведеного загону Головного управління МНС України в області.

Начальник управління рятувальних сил ГУ МНС в області підполковник Сергій Грухін оцінив ситуацію та віддав розпорядження на гасіння палаючого літака та евакуацію потерпілих. Рятувальники діяли швидко та злагоджено. Адже літаки, маючи малу вогнестійкість конструкцій та великий запас палива – надзвичайно пожежонебезпечні, і за декілька хвилин від машини залишається один каркас. Та ще до того у напівзруйнованих паливних баках створюються сприятливі умови для вибуху. Бійці МНС швидко ліквідували загоряння.

Але завдання ускладнювалося тим, що під час аварійної посадки двері в кабіну екіпажу заклинило і рятувальникам довелося за допомогою спеціальних пнемо-ножиць розрізати шматки металу, що заважали витягти постраждалих. Одночасно з цими подіями на навчальному полі неподалік місця аварії оперативно працювали усі підрозділи зведеного загону. За десятки хвилин було розгорнуто наметове містечко із усіма необхідними елементами життєзабезпечення: починаючи із медичного пункту, куди доправлялись потерпілі, і закінчуючи пунктами розміщення, обігріву та харчування. Весь особовий склад зведеного загону загальною кількістю 85 чоловік діяв як один злагоджений механізм, направлений на порятунок потерпілих, надання їм першої долікарської допомоги та виведення їх із зони можливої небезпеки.

Начальник Головного управління МНС України в Рівненській області генерал- майор служби цивільного захисту Микола Костюк подякував усім, хто був задіяний в організації навчань, і наголосив, що проведені практичні навчання показали достатню підготовку та злагодженість у діях при проведенні невідкладних робіт щодо локалізації та ліквідації надзвичайної ситуації.


За матеріалами ЦЗГ УМВС, ГУ МНС, ДАІ УМВС у Рівненській області сторінку підготувала Вікторія ЛЕВЧУК

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору