Рівне:

Створення та просування сайтів

Депутати обласних рад сусідніх областей Рівненської та Тернопільської зустрілися

Рівненська область 05-гру, 2011, 13:489 prov 1 029
щоб обговорити та запропонувати шляхи вирішення важливої екологічної проблеми - забруднення неочищеними стічними водами м.Кременець річки Іква, яка протікає територією обох областей
Спільне виїзне засідання профільних постійних комісій, які опікуються питаннями охорони навколишнього середовища Рівненської та Тернопільської обласних рад, як ми анонсували, відбулося 2 грудня у м.Кременець (Тернопільська обл). Депутати обласних ради на місці вивчали проблему забруднення річки Іква.
Розглянувши на спільному засіданні постійних комісій Рівненської обласної ради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього природного середовища (голова Грицайчук В.П.) і Тернопільської обласної ради з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування (голова Попадинець І.М.) питання щодо екологічної ситуації, що склалася у зв'язку із скидом недостатньо очищених стічних вод у річку Іква, яка протікає територією Кременецького району Тернопільської та Рівненської областей, постійні комісії констатують різке погіршення екологічного стану річки Іква на межі областей через низьку ефективність роботи каналізаційних очисних споруд у м.Кременець Тернопільської області.
Вказані споруди експлуатуються тривалий час і фізично зношені. З трьох технологічних ліній біологічної очистки стоків частково функціонує лише одна (здійснюється механічне очищення зворотних вод).
Внаслідок цього існує ризик виникнення епідемій хвороб, збудники яких передаються через забруднену воду. Ситуація, що склалася, може призвести до непрогнозованих екологічних наслідків та вже спричинила гостре соціальне напруження серед мешканців Рівненської і Кременецького району Тернопільської областей.
У даний час для поліпшення ситуації здійснюється експеримент із застосуванням новітніх технологій очищення промислових і комунальних стічних вод, ведеться ремонт існуючих споруд, виготовлено проект будівництва очисних споруд м.Кременця. На це будівництво згідно з проектом. Угоди щодо регіонального розвитку Тернопільської області між Кабінетом Міністрів України та Тернопільською обласною радою передбачено виділення з Державного бюджету України протягом 2013-2014 років коштів на суму 13,1 млн.грн.
Однак, екологічна ситуація, що склалася в районі витоку річки Іква, вимагає невідкладного вирішення означеного питання.
Враховуючи наведене, постійні комісії Рівненської обласної ради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього природного середовища і Тернопільської обласної ради з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування звертаються до Кабінету Міністрів України і Міністерства регіонального розвитку та будівництва України з проханням вирішити питання щодо перенесення строків фінансування будівництва очисних споруд у м.Кременець Тернопільської області з 2013-2014 років на 2012-2013 роки, що сприятиме вирішенню цієї наболілої для наших регіонів проблеми
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору