Рівне:

Створення та просування сайтів

На Львівщині шукали зброю та вибухівку

Львівська область 10-гру, 2011, 20:259 prov 1 402
На території обслуговування УМВС України на Львівській залізниці протягом 1-6 грудня була проведена оперативно-профілактична операція “Зброя та вибухівка”. Метою операції є запобігання незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, виявлення, перекриття каналів їх надходження в злочинне середовище. Також в ході проведення заходів перевіряється дотримання умов її зберігання та строків реєстрації зброї.
Під час операції правоохоронці залізниці виявили ряд злочинів та правопорушень. За ознаками статті 263 Кримінального кодексу України «незаконне зберігання холодної зброї» працівниками транспортної міліції були порушені 4 кримінальні справи:
- на станції Тернопіль стосовно 55-річного жителя м. Чортків, раніше судимого, в якого вилучено штик-ніж, який він знайшов біля власного будинку та зберігав, як він сам пояснив, для самозахисту;
- на станції Здолбунів стосовно 28-річного жителя Рівненської області, в якого на пероні вокзалу станції Здолбунів вилучено «нунчаки» кустарного виробництва;
- на станції Стрий стосовно 53-річного місцевого жителя, який був затриманий працівниками транспортної міліції на вокзалі станції Стрий, у якого при огляді вилучили кастет;
- на станції Чернівці стосовно 58-річного жителя обласного центру, у якого був вилучений кастет.
Наголошуємо на тому, що добровільна видача органам міліції зброї, боєприпасів та інших вибухових пристроїв звільняє осіб від кримінальної відповідальності.
- на залізничному вокзалі станції Чернівці Львівської залізниці 41-річний мешканець Чернівецької області, добровільно видав працівникам міліції 20 патронів калібру 7,62 мм. до гладкоствольної вогнепальної зброї, які він знайшов у лісосмузі в с. Замостя.
- на приміському вокзалі станції Львів 34-річний мешканець м. Городок, добровільно видав працівникам міліції 6 (шість) предметів схожих на боєприпаси до мисливської гладкоствольної рушниці, які він з його слів знайшов на ґрунтовій дорозі біля колишньої військової частини в м. Городок.
- на станції Ужгород з заявою звернулася 58-річна мешканка м. Ужгород, яка повідомила, що під час перебування на території ринку "Нива", що знаходиться в м. Ужгород, знайшла поліетиленовий пакет з патронами, які вона добровільно видала працівникам міліції. Всього громадянка видала 9 патронів.
- на станції Сарни з заявою звернувся 36-річний житель м. Сарни, який добровільно здав 6 дрібнокаліберних набоїв (5,45 мм), які він знайшов на вулиці.
- на ст. Рівне з усною з заявою звернувся 31-річний мешканець м. Рівне, який добровільно здав п`ять предметів зовні схожих на бойові патрони до вогнепальної зброї. Як пояснив чоловік патрони він знайшов на вулиці м. Рівне.
Проте не всі громадяни дотримуються правил і не зважають на повідомлення міліції щодо здачі зброї, боєприпасів та інших вибухових приладів.
Так на станції Чоп у ході проведення заходів на приміському вокзалі було затримано 39-річного місцевого жителя, у якого при огляді було вилучено10 патронів калібру 9 мм. Також на головному залізничному вокзалі станції Львів затриманий 47-річний мешканець м. Львова, в якого при огляді було вилучено боєприпаси (патрони) в кількості 11 (одинадцять) штук калібру 5,45 мм.
Закликаємо усіх громадян, які мають у користуванні мисливську зброю офіційно її зареєструвати, аби в подальшому не мати проблем із законом.
Нагадаємо, що відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України носіння, зберігання, придбання, виготовлення, або збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольної), боєприпасів або вибухових речовин без відповідного дозволу карається позбавленням волі на термін від двох до п’ять років. Тож задумайтесь над тим, чи варто отримати ці проблеми, коли Ви можете їх відвернути.
Про це Провінційціповідомили з СЗГ УМВС України на Львівській залізниці.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору