Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині завершилася ІІ Всеукраїнська конференція «Модернізація освіти для сталого розвитку»

Рівненська область 16-гру, 2011, 10:399 prov 4 963
Її учасниками стали більше ста науковців з України, а також експерти з-за кордону, зокрема, Польщі, Росії, Ізраїлю, Чехії, Німеччини, Сполучених Штатів Америки. За перебігом відеоконференції, яку транслювали в он-лайн режимі, стежило більше 1500 тисячі інтернет-користувачів. Таким чином сучасний формат заходу відзначили і в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України, і в Національній академії педагогічних наук України. Тож експеримент, який Рівненщина проводить вже вдруге, виявився вдалим, резюмував ініціатор проекту, заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов.
Тим часом упродовж двох годин учасники конференції в режимі відозв’язку працювали в обласних студіях ВАТ «Укртелеком», потому робота продовжилася на базі вищих навчальних закладів області. Експерти обговорювали три основні теми - розробку програм з освіти для сталого розвитку, спрямованих на економічне зростання, добробут населення та оздоровлення довкілля; професійну компетентність та конкурентоспроможність випускників навчальних закладів на ринку праці; педагогічну складову сталого розвитку.
«Проблема впровадження сталого розвитку актуальна чи не у всіх сферах. Тож цілком логічно розпочинати з освіти, - вважає Олексій Губанов. – Сподіваюся, що до наступної освітньої відео конференції будуть напрацювання щодо розробки національної концепції системи освіти для сталого розвитку».
Організатори сподіваються, що ІІІ освітянська відео конференція стане міжнародною.
Про це Провінційці повідомили з РОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору