Рівне:

Створення та просування сайтів

Понад 22 млн.грн. Рівненщина заощадила завдяки оптимізації мережі медичних закладів

Рівненська область 22-гру, 2011, 12:379 prov 1 014
У результаті проведеної оптимізації ліжкового фонду закладів охорони здоров’я Рівненської області, вдалося заощадити понад 22 млн. грн. Їх використали для збільшення витрат на харчування та медикаментозне забезпечення стаціонарних хворих. Про це членів обласного комітету з економічних реформ проінформував начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віталій Бойко.
Він також повідомив, що на виконання рішення обласної ради від 30.12.2010 року №85 «Про заходи щодо оптимізації ліжкового фонду закладів охорони здоров’я» в області скорочено майже 500 лікарняних ліжок, в тому числі 370 дороговартісних ліжок в обласних закладах охорони здоров’я.
У той же час, майже удвічі збільшено фінансування та витрати з місцевого бюджету на одного мешканця – з 24,18 грн. до 44,60 грн. В тому числі для надання первинної медико-санітарної допомоги – з 7,64 грн. до 21,80 грн.
За інформацією начальника управління, на Рівненщині триває комплекс заходів щодо впровадження загальної практики/сімейної медицини. Для цього залучено 905 тис.грн.
На 1 грудня поточного року в області функціонує 93 сільських амбулаторії загальної практики/сімейної медицини та 27 підрозділів сімейної медицини при міських та районних поліклініках.
В рамках реалізації регіональної «Дорожньої карти» реформування системи охорони здоров’я Рівненщини на 2011-2012 роки» на засади сімейної медицини в лікарські амбулаторії реорганізовано 5 дільничних лікарень (по 2 в Гощанському і Володимирецькому районах та 1 – в Дубровицькому). Амбулаторії в с.Русивель Гощанського та с.Біле Дубровицького районів реформовано у ФАПи. Побудовано амбулаторії в с.Милячі Дубровицького та с.Кідри Володимирецького районів.
Реформування закладів охорони здоров’я триватиме і в наступному році. Так, у І кварталі 2012-го планується реформувати в лікарські амбулаторії загальної практики/сімейної медицини дільничу лікарню с.Варковичі Дубенського району, дільничу лікарню с.Кам’яне Рокитнівського району та ФАП у с.Кухче Зарічненського району. А в с.Зелена того ж району заплановано відкрити ФАП.
Про це Провінційці повідомили з прес-служби РОР.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору