Рівне:

Створення та просування сайтів

Прийшла весна — сіяти пора...

Порадниця 19-кві, 2007, 19:009 prov 2 060
Якщо хочете продовжити період плодоношення малини і підвищити її урожайність, скористайтеся таким методом.

Навесні вкоротіть на 15-20 см, до добре розвинутої бруньки, високорослі пагони, що перезимували.

На цих одностеблових пагонах і формується урожай поточного року. З молодих пагонів, які відростають влітку, на їх заміщення залиште сильні і не обмежуйте їх у рості. У кінці серпня прищипніть їх на 10-15 см. Через деякий час із пазухи верхніх листків з’являться паростки, які до кінця вегетації сформуються у гілочки довжиною 30-40 см. Після перезимування їх теж укорочують на 1-15 см. Після цього обрізування по всьому стеблу утворюються пагони, які плодоносять.

Садівнику на замітку. Малина — гарний медонос. Але вона приваблює не тільки бджіл, а й мурашок. Однак висмоктати нектар вони не можуть і тому, щоб його споживати, вигризають нектаромісні частини квіток, які стають неплідними.

Щоб цього не сталося, вдягніть на пагони малини смужки фольги чи ганчірок, змочених соляркою або змащених солідолом.

Ефективно діє і тютюновий пил, який розсипають навколо кожного пагона перед початком цвітіння.

Сіємо смугою

Найбільш розповсюджений спосіб сівби овочевих культур — рядковий. Насіння висівають впоперек чи вздовж ділянки або в грядки в один, три, п’ять і більше рядків.

При висіванні у боріздки насіння лягає скупчено, корені рослин тісно переплітатимуться, викривлятимуться, частина рослин відставатиме у рості. Багато праці доведеться докласти для проріджування сходів.

Пропонуємо висівати дрібнонасіннєві культури (моркву, редиску чи щось) широкосмужковим способом. Для цього сапою чи мотикою проводять борозну — смугу глибиною 3-5 см. Насіння розсіюють широкою смугою. Воно лягає у ґрунт менш розріджено. Та й земля буде більш зволожена, пухка. Засипавши насіння, поверхню ґрунту вирівнюють, злегка прикатковують.

Між смугами треба залишати міжряддя, ширина яких даватиме можливість обробляти ґрунт фрез-мотикою чи іншими розпушувачами ґрунту, наприклад, ручним культиватором.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору