Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині розширюється коло зарубіжних партнерів

Рівненська область 04-січ, 2012, 13:439 prov 1 095
Впродовж грудня 2011 року продовжувала активно втілюватись у життя обласна програма розвитку міжнародної співпраці. Так, в рамках розвитку міжрегіонального та економічного співробітництва, з 29 листопада по 5 грудня 2011 року на запрошення обербургомістра міста делегація з міста Острог перебувала в м. Гундельфінген (Німеччина).
Метою візиту була участь у Різдвяному ярмарку общини Гундельфінген. В рамках візиту делегація міста взяла участь в офіційному відкритті новорічного ярмарку, ознайомилися із соціальною сферою міста, зокрема, відвідали гімназію, бібліотеку, будівництво нової бібліотеки, міський басейн. Відвідали місто Фрайнбург та Кальмар (Франція), де ознайомилися з історичними та культурними пам'ятками. Під час офіційної зустрічі з керівництвом міста Гундельфінген, обговорювалося питання здійснення обмінної програми дітей, які займаються спортом між містами Гундельфінген, Берунь та Острог.
1-2 грудня проходив Рівненський міжнародний форум із агрологістики, в якому взяв участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України О. Сень, голова облдержадміністрації В. Берташ, заступник голови облдержадміністрації О. Губанов, заступник голови облради О. Чуприна, керівник проекту USAID "Агроінвест" Д. Темен (Великобританія), керівник правління компанії "CL Consulting і Logistyka Sp. z.o.o" М. Павеска (Республіка Польща), ректор Міжнародного університету логістики і транспорту у м. Вроцлав Я. Павеска (Республіка Польща), ключовий експерт проекту ЄС "Виконання Україною зобов'язань в аграрному секторі в рамках COT та ЄПС" Д. Міллнз (Великобританія), експерт проекту ЄС "Підтримка сталого регіонального розвитку" Я. Аустен (Республіка Польща), а також ряд інших науковців, експертів.
6 грудня Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку М. Мартінек взяв участь в урочистих зборах з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування у м. Здолбунів Рівненської області.
7-10 грудня 2011 року відбувся візит офіційної іноземної делегації від Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща на чолі з директором департаменту охорони здоров'я Маршалківського Уряду Вармінсько-Мазурського воєводства Ришардом Вашінскі. За час перебування в області поляки вивчили роботу закладів охорони здоров'я різних рівнів. Зокрема, високо оцінили оснащеність центру променевої терапії обласного онкодиспансеру, а отже й наданням допомоги хворим на рак на якісно новому рівні. Схему обслуговування на первинному рівні іноземці вивчали в Острозькому районі. За підсумками візиту на квітень запланували візит-відповідь офіційної делегації від Рівненщини на чолі із заступником голови облдержадміністрації Світланою Сад у Вармінсько-Мазурське воєводство Республіки Польща.
З 9 по 19 грудня 2011 року проходить навчально-ознайомчий візит представників органів місцевого самоврядування, депутатів обласної ради, Рівненської міської ради до Ради Європи (м. Страсбург, Франція).
В Корецькому районі продовжується співпраця з Програмою розвитку ООН в рамках участі у другій фазі проекту ЄС/ПРОН "Місцевий розвиток орієнтований на громаду". Переможцями відбору для участі у другій фазі проекту ЄС/ПРОН "Місцевий розвиток орієнтований на громаду" по Корецькому району стали Морозівська, Світанівська, Устянська та Харалузька сільські ради.
На виконання заходів щодо розвитку співробітництва в сфері культури, 9 грудня наукові співробітники Дубенського історико-культурного заповідника спільно із чеським товариством "Стромовка" провели III Міжнародну науково-теоретичну конференцію "Чехи і Дубенщина" з нагоди вшанування українсько-чеських стосунків та 20-річчя створення чеського товариства "Стромовка" у місті Дубно.
12 грудня підписано договір про співпрацю між Державним історико-культурним заповідником м. Дубно та Замком м. Гнєв (Республіка Польща).
Завдяки співробітництву в сфері фізичної культури, спорту, сім'ї та молодіжної політики, в грудні 2011 року на XXIII чемпіонат світу з армспорту серед чоловіків, жінок, юніорів та юніорок в Алма-Аті (Казахстан), який зібрав 900 спортсменів із 48 країн, представник Рівненщини Олег Жох став чемпіоном світу з армспорту. Студент III курсу факультету менеджменту НУВГП Олег Жох виборов перше місце у ваговій категорії до 70 кілограмів, перемігши росіянина Олександра Ковальчука. До змагань спортсмена готував заслужений тренер України Олександр Комаревич.
Про це Провінційці повідомили з прес-служби Рівненської обласної ради .
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору