Рівне:

Створення та просування сайтів

Водія, який скоїв ДТП зі смертельним наслідком на Житомирщині затримано

Житомирська область 13-січ, 2012, 11:589 prov 1 007
Святкові дні нового року позначені, на жаль, низкою трагічних подій, пов’язаних із скоєнням на території Житомирщини дорожньо-транспортних пригод водіями, які перебували у стані алкогольного сп’яніння.
У Любарському районі Житомирщини пізнього вечора 7 січня під колесами «Ауді» загинула 17-річна студентка одного з навчальних закладів обласного центру, її подруга потрапила до лікарні.
Уже наступного дня подібна історія сталася у Брусилівському районі. Близько 20.00 водій автомобіля, рухаючись вулицею села, скоїв наїзд на пішохода, який йшов у попутному з авто напрямку, тримаючи у руках велосипед.
Факт скоєння дорожньо-транспортної пригоди та травмування людини не змусили водія зупинитись та викликати хоча б швидку медичну допомогу. Натомість він збільшив швидкість руху авто та зник з місця події. Працівників міліції та лікарів викликали випадкові свідки події, які у момент ДТП волею випадку опинились поряд з потерпілим. Проте від отриманих тілесних ушкоджень 26-річний хлопець загинув.
Як розповів начальник УДАІ УМВС України в Житомирській області Олександр Кравченко, оперативники, розпочавши свою роботу безпосередньо на місці пригоди, спрямували зусилля на встановлення спочатку моделі та кольору автомобіля, а потім і його водія. Відтак експертам по фрагментам, залишених на місці пригоди уламків бампера та фар, вдалося з’ясувати марку машини. Ще деякий час пішов на відпрацювання моделі. Врешті, обгрунтовано перевірялися автомобілі визначеної моделі темного, точніше темно-зеленого кольору.
Паралельно працювало ще декілька груп оперативників. Одній з них вдалося встановити, що незадовго до описаних подій у місцевому кафе відпочивав молодик, який приїхав на схожому автомобілі. Чоловік вживав спиртне, а потім сів за кермо і попрямував у напрямку, де і сталося ДТП. З’ясувати, хто саме відвідував кафе, допомогли місцеві жителі. Таким чином уже близько третьої ночі працівники міліції постукали у двері домоволодіння, де мешкає підозрюваний. Як з’ясувалось, він є 23-річним жителем сусіднього села цього ж району області. Чоловік був вдома і заперечувати власної вини не став. До того ж, про причетність до дорожньо-транспортної пригоди свідчили і пошкодження на авто, яке знаходилось на подвір’ї.
Як повідомив начальник слідчого управління УМВС України в Житомирській області Василь Дячук, проведене медичне дослідження підтвердило вживання підозрюваним того вечора алкоголю. Наразі за фактом скоєння дорожньо-транспортної пригоди стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ч.1 ст.135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове слідство.
Про це Провінційці повідомили з СЗГ УМВС України в Житомирській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору