Рівне:

Створення та просування сайтів

Запечена телятина з цитрусовими на Старий Новий рік

Кулінарні рецепти 13-січ, 2012, 13:489 prov 1 473
З розрахунку на 4 порції потрібно
800 г м'якоті телятини одним шматком,
3 ст. ложки борошна,
по 1 червоному і жовтому грейпфрута, апельсину і лимону,
6 листочків шавлії,
1 зубчик часнику,
вершкове масло, сухе біле вино,
3 ст. ложки оливкової олії,
дрібка гострого червоного перцю, сіль.
Апельсин і лимон вимити, зрізати з кожного по кілька шматочків цедри і дрібно порубати. Кінчиком ножа зробити в м'ясі невеликі проколи і втиснути в них шматочки цедри апельсина і лимона. Шматок м'яса щільно обв'язати ниткою, щоб він зберіг форму під час запікання, і обваляти в борошні. Оливкову олію і 20 г вершкового масла розігріти в каструлі в духовці. Викласти в каструлю телятину і, перевертаючи, злегка підрум'янити її. Додати вино, випарувати його приблизно на третину. Часник і 3 листки шавлії подрібнити, змішати з гострим перцем, рештками апельсина і лимона. Додати суміш у каструлю з м'ясом, посолити і запікати в духовці при температурі 180 приблизно 1 годину.
Грейпфрути очистити від шкірки, нарізати шматочками і швидко обсмажити в вершковому маслі. Вимкнути вогонь і зберегти теплими. Запечену телятину вийняти з форми, видалити нитку. Викласти на блюдо, нарізати скибочками і полити власним соком. Рештки листя шавлії подрібнити, апельсин і лимон порізати маленькими кубиками, все перемішати. Посипати м'ясо сумішшю шавлії і цитрусових. Навколо м'яса розкласти на блюді обсмажені скибочки грейпфрутів.
Телятина - м'ясо набагато менш жирне, ніж яловичина. Тому, щоб воно не стало жорстким і сухим, треба додавати до нього масло, соус або вино і не піддавати телятину тепловій обробці при дуже високій температурі. І ще: для страв «з кров'ю» телятина категорично не підходить, тому що у погано прожареного або пропеченого шматка телятини не тільки неприємний запах і смак, він також може бути небезпечним для здоров'я.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору