Рівне:

Створення та просування сайтів

У прокуратурі Рівненської області підсумували зроблене

Рівненська область 18-січ, 2012, 15:339 prov 1 060
У прокуратурі Рівненської області відбулося розширене засідання колегії за підсумками роботи 2011 року та заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності наглядового відомства. В роботі колегії взяв участь начальник Головного управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту та оборонно-промислового комплексу Генеральної прокуратури України Віктор Вольський, керівники відділів та структурних підрозділів апарату прокуратури області та міськрайпрокурори.
На початку засідання прокурор області Василь Присяжнюк зазначив, що органами прокуратури Рівненщини у 2011 році досягнуто позитивних результатів в більшості напрямів діяльності. У результаті вжитих скоординованих заходів правоохоронних органів вдалося стабілізувати криміногенну обстановку в регіоні. У 2011 році в Рівненській області обліковано 7389 злочини, що на рівні позаминулого року (7386). Рівень злочинності на 10 тисяч населення у минулому році склав 64,0, що є одним з найнижчих в Україні ( по Україні – 113,0). Так, спостерігається зменшення кількості грабежів, розбоїв, крадіжок державного та особистого майна та дорожньо-транспортних пригод. Натомість не вдалося уникнути зростання умисних вбивств (+5,6%) та тяжких тілесних ушкоджень(+42,6%).
Аналізуючи роботу очолюваного відомства, Василь Присяжнюк оцінив її позитивно по всіх напрямках прокурорсько-слідчої діяльності, а також відзначив досвід напрацювань у сферах земельних відносин, захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави, запобігання та протидії корупції.
Так, з початку року органами прокуратури області у сфері земельних відносин порушено 27 кримінальних справ (2010 – 17), з яких 19 скеровано до суду, до відповідальності притягнуто 165 посадових осіб, з них 48 осіб контролюючих органів, попереджено незаконне надання земель площею 256 га, повернуто незаконно вибутих земель - майже 300 га.
Вжиті заходи сприяли суттєвому зменшенню заборгованості по заробітній платі із 8,3 млн. грн. до 2,3 млн. грн.(на 6 млн.грн.). Разом з тим, як запевнив прокурор області, на досягнутому працівники органів прокуратури не зупиняться і робитимуть усе, аби повернути людям зароблене до останньої копійки.
Щодо нового антикорупційного законодавства, то для його реалізації також вжито ряд організаційно-практичних заходів. У минулому році правоохоронними органами області розслідувано та скеровано до суду 74 кримінальні справи про корупційні злочини.
Відзначено роботу прокуратури по підтриманню державного обвинувачення в судах. За участю прокурорів судами області розглянуто понад 6,5 тис. кримінальних справ, у половині з них судом постановлено вироки.
Суттєво підвищилася ефективність представницької діяльності. Кількість задоволених судами позовів, пред’явлених прокурорами в порядку цивільного, господарського, адміністративного, кримінального судочинства становить 1521 на суму 62 мільйони гривень. За рішеннями, що набрали законної сили, судами стягнуто 37 мільйонів гривень, реально їх виконано на 78 відсотків.
Органами прокуратури області у році, що минув, вирішено по суті 5477 звернень. Відсоток задоволених становить 10,6, що є більшим, ніж в середньому по Україні. Наголошено, що кожне звернення було вирішено своєчасно, об'єктивно, а в разі обґрунтованості – вживалися заходи до поновлення порушених прав громадян.
Натомість, як зауважено на колегії, в регіоні викликає занепокоєння стан законності серед неповнолітніх, потребує посилення прокурорський нагляд у сфері залізничного та автомобільного транспорту. Визнано недостатньою профілактичну роботу правоохоронців нашого краю та вирішено посилити заходи, аби особи, що вже порушували Закон, в подальшому скоювали менше злочинів.
Після заслуховування інформації прокурора області та підпорядкованих прокурорів начальник Головного управління Генеральної прокуратури України Віктор Вольський закликав усіх присутніх і надалі працювати так, як вимагає держава, відповідно до головних завдань, що їх ставить Генеральна прокуратура України, змін та нововведень у законодавстві. Він довів до відома присутніх вимоги Президента України Віктора Януковича щодо необхідності забезпечення законності під час проведення Євро-2012 та виборів до Верховної Ради України, а також висловив упевненість у тому, що значний потенціал, який має колектив органів прокуратури Рівненської області, дасть змогу підвищити ефективність роботи у році, що розпочався.
За підсумками обговорення означеного кола питань колегія прийняла рішення, яке спрямоване на посилення ефективності прокурорсько-слідчої діяльності у протидії злочинності, з питань захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, та сприятиме підвищенню рівня законності в регіоні.
Про це Провінційці повідомили з прес-служби прокуратури області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору