Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині 75 котлів працюють на альтернативному паливі

Рівненська область 19-січ, 2012, 12:009 prov 807
Теплоносій не з імпортної, а з місцевої сировини нині продукують підприємства комунальної теплоенергетики, зауважив на прес-конференції заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. За його словами, на альтернативному паливі працюють також котли, які обігрівають усі новозбудовані бюджетні заклади області. На переоснащення котелень за два попередні роки витратили 3,5 мільйона гривень. Економічний ефект таких інвестицій – заміщення мільйона кубометрів природного газу альтернативним паливом. Наприклад, торік комунальні теплогенеруючі підприємства області перевели в теплоносій 3 тисячі тонн вугілля, майже 2 тисячі тонн фрезерного торфу, 8,5 тисячі кубометрів дров, 3,3 тисячі кубометрів відходів деревини, а також тисячу тонн деревних та торфобрикетів.
Водночас на економію імпортного енергоресурсу зорієнтована й промисловість Рівненщини, акцентував Володимир Новак. Зокрема, торік підприємства області зменшили споживання газу на 6 відсотків, збільшуючи при цьому виробничі потужності.
Загалом використання нетрадиційної енергетики та альтернативних видів палива в 2011 році в порівнянні з рівнем їх загального споживання становить 3,5 відсотка, а це один із кращих показників в Україні, резюмував Володимир Новак.
Про це Провінційці повідомили з прес-служби РОДА..
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору