Рівне:

Створення та просування сайтів

Кількість жертв загиблих у аварії поблизу Рівного зросла до дев'яти

Рівненська область 23-січ, 2012, 16:029 prov 1 206
Кількість жертв автопригоди, що сталася в четвер поблизу Рівного, зросла до дев'ятьох. Двоє людей померли в лікарні, а ще семеро - одразу на місці подій. Нагадаю, на в’їзді до обласного центру мікроавтобус із пасажирами врізався у фуру. Ним їхало вісімнадцятеро людей, половина з яких - діти. Деталі та наслідки страшної ДТП.
На засніженій дорозі мікроавтобус занесло. Він вилетів на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з потужною вантажівкою "Рено Магнум". Від удару маршрутка перетворилася на брухт. Єдиним, хто не постраждав в катастрофі, був 41-річний кермувальник.
Анатолій Грицишин, керівник слідчого управління УМВС в Рівненській області:
- Водій мікроавтобуса був затриманий в порядку статті 115. Відразу ж порушена кримінальна справа. Водій вантажного автомобіля - також ми з ним працюємо. Як він повідомив, я вже нічого не міг зробити, бо тільки побачив, що на мене несеться цей мікроавтобус.
Олександр один з перших прийшов на допомогу постраждалим - викликав швидку допомогу та рятувальників. А до їхнього приїзду витяг з понівеченої маршрутки 9-річного хлопчика й відвіз його до лікарні.
Олександр, свідок:
- Хлопчик був десь посередині салона. Мабуть, із-за того він вижив, а ті діти в задній правій частині - то їх повикидало. Старша жінка 50-60 років - вона просто на ньому лежала, він сильно кричав. Остальних не можна було витягнути. Вони були зажаті там всі. Я бачив, як ця маршрутка нас обганяла, вона трохи швидко йшла, і по тій дорозі (вона не була посипана).
- А орієнтовно, яка швидкість яка була? Ви можете прикинути?
- Ну ми їхали 80 - він нас обігнав.
За кілька хвилин на місце прибули рятувальники.
Богдан Данилюк, керівник оперативно-координаційного центру УМНС в Рівненській області:
- По прибуттю на місце пригоди наші проводили діставання живих людей з даного автомобіля, проводили розрізання. Застосовували аварійно-рятувальне обладнання пнемо- та гідроінструмент для того, щоб добратися до потерпілих, які знаходились в середині буса.
В жахливій аварії загинули дев’ятеро. За життя вісьмох постраждалих борються медики. У критичному стані нині 15-річна дівчинка.
Валентин Королюк, завідувач відділення Рівненської центральної міської лікарні:
- Одна дитинка, на жаль, в критичному стані. Боюсь, що ми не зможемо її врятувати життя. Хлопчинка років десяти. Стан в нього важкий, але стабільний. Шанси для життя є.
Травмований і 9-річний Віталик з Білої Криниці. Його мама розповідає: у подорож відпустила двох синів.
Леся Абрамчук, мати постраждалого:
- Я була вдома. З ними поїхала тітка. Вони їздили не раз, я їх відпускала і літом, і зимою. Але на цей раз така слизька дорога була. Коли машина столкнулась, Іллюша мені подзвонив і сказав.
Ілля Абрамчук, постраждалий:
- Ми їхали всі веселі, бо покупались біля того джерела. Потім почало машину носити. Водій їхав з великою швидкістю.
- З великою - це як?
- 90-80. Почало в різні боки кидати машину, одним боком вдарилась у фуру, а потім в бетонну загорожу. Рознесло машину вщент. Багато людей повилітало. Я сидів з самого переду. Там удар був, на мене все полетіло, крісло водійське, ногу придавило ним. Я там встав, забрав його. Вийшов - рука боліла, рука. Інші кричали.
Водія нещасливої маршрутки Олега Степанюка затримали. Поки на три доби. Далі його долю визначатиме суд.
Світлана Березнюк, Денис Коломис.
ntn
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору