Рівне:

Створення та просування сайтів

УПЦ КП Рівненщини має нового митрополита

Рівненська область 24-січ, 2012, 15:309 prov 1 231
23 січня 2012 р. у Синодальній залі Патріаршої резиденції під головуванням Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Священний Синод Київського Патріархату провів своє чергове засідання.
Синодом було розглянуто низку кадрових питань, зокрема,одне з них стосувалось Рівненщини. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.
Митрополит Рівненський і Острозький Євсевій (Політило) був звільнений за станом здоров’я від керівництва єпархією і членства у Синоді та почислений на спокій.
Керуючим Рівненською єпархією та постійним членом Священного Синоду призначений єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон (Процик), якого було возведено у сан архієпископа.
У зв’язку з призначенням постійним членом Синоду архієпископа Рівненського Іларіона, який був раніше визначений на 2012 рік тимчасовим членом Синоду, на його місце був призначений архієпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав.
Довідка ЗІКу.
Єпископ Чернігівський і Ніжинський ІЛАРІОН (в миру – Дмитрій Іванович Процик) народився в селі Зубрець Бучацького району Тернопільської області.
Батько – протоієрей Іван Процик – священик села Новосілка Бучацького благочиння, Тернопільсько-Бучацької єпархії. Мати – Марія Процик.
В 1987 році вступив у перший клас Зубрецької середньої школи. В 1997 році, після здачі випускних екзаменів у школі, вступив у другий клас Київської Духовної Семінарії. Після закінчення Семінарії, у 2000 році вступив у Київську Духовну Академію. 24 травня 2004 року захистив кандидатську дисертацію на тему: «Пастирський погляд на зовнішню і внутрішню апостасію» і здобув вчену ступінь кандидата богослів’я.
Навчаючись в Академії, 26 жовтня 2000 року був пострижений у чернецтво в Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі. Постриг звершив намісник монастиря – високопреосвященний архиєпископ Переяслав-Хмельницький Димитрій.
5 листопада 2000 року, за Божественною літургією у Володимирському кафедральному соборі міста Києва, Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом рукоположений в сан ієродиякона. 5 лютого 2001 року призначений на посаду благочинного Свято-Михайлівського Золотоверхого чоловічого монастиря м. Києва. 5 червня 2003 року, у Володимирському соборі міста Києва, Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом рукоположений в сан ієромонаха.
19 квітня 2006 року Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом возведений в сан ігумена. 4 лютого 2007 року возведений в сан архімандрита.
25 січня 2008 року призначений керуючим справами Київської Патріархії.
13 травня 2008 р. Священним Синодом Київського Патріархату обраний на єпископа Чернігівського і Ніжинського. Архієрейська хіротонія, очолена Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом, відбулася 14 травня 2008 р. у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі.
zik
Схожі новини
Коментарі - всього 1

credo 24-січ, 16:33

... кому від того легше стане?
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору