Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині співробітники СБУ припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру

Житомирська область 30-січ, 2012, 15:509 prov 815
На Житомирщині співробітники Служби безпеки України викрили діяльність міжре гіонального конвертаційного центру, члени якого незаконно переводили безготівкові кошти у готівку.
Придбавши низку так званих «мертвих» комерційних структур у м.Києві та перетворивши їх на підприємства-«фантоми», киянин та декілька мешканок обласного центру надавали конвертаційні послуги підприємствам різних форм власності столиці, Київської та суміжних з нею областей.
На підставі фіктивних угод купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей і надання послуг, керівники суб’єктів господарювання перераховували кошти на рахунки цих «фантомів».
Надалі організатори конвертаційного центру знімали готівку з банківських рахунків та передавали разом із фальсифікованими бухгалтерськими документами замовникам. Комісія за їхні послуги становила 7-8 відсотків від суми конвертації.
Встановлено, що впродовж вересня 2010–2011 років спритники перевели до тіньового сектору економіки понад 10 мільйонів гривень.
19 січня ц.р. у м.Житомирі в офісі однієї із комерційних структур, яка використовувалася для прикриття незаконної діяльності, співробітники СБУ затримали «конвертаторів» та замовника під час передачі чергової суми готівки - майже 500 тисяч гривень. У ході огляду місця події вилучено більше двох тисяч фінансово-бухгалтерських документів та печатки підконтрольних підприємств.
21 січня ц.р. слідчі УСБУ в Житомирській області порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.
Триває досудове слідство.
Про це Провінційці повідомили з прес-центру СБ України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору