Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині у сфері оподаткування в 2011 році порушено 8 кримінальних справ

Рівненська область 01-лют, 2012, 18:429 prov 768
За наслідками перевірок у сфері оподаткування, проведених упродовж минулого року, органами прокуратури Рівненщини, порушено 8 кримінальних справ, внесено 150 документів реагування, до відповідальності притягнуто 54 посадові особи, з яких 48 – посадовці органів державної податкової служби.
Так, прокурор м. Рівне порушив кримінальну справу стосовно службових осіб ДПІ в м. Рівному, які вчинили злочин, передбачений частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Встановлено, що податківці під час проведення перевірки законодавства одним із товариств не дослідили правомірність формування ним податкового кредиту за червень 2008 року. Як наслідок - товариству відшкодовано з бюджету понад 240 тис. грн. податку на додану вартість. Досудове слідство у вказаній кримінальній справі триває.
Прокурор Дубровицького району встановив, що службові особи управління Пенсійного фонду України в цьому районі незаконно перерахували у 2009-2010 роках 120 тисяч гривень одній із сільських рад, чим завдано збитків місцевому бюджету. За цим фактом прокурор Дубровицького району також порушив кримінальну справу за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Її уже скеровано до суду.
Про це Провінційці повідомили з прес-служби прокуратури області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору