Рівне:

Створення та просування сайтів

На Хмельниччині психічно хворий чоловік підірвав будинок своєї годувальниці

Хмельницька область 02-лют, 2012, 11:269 prov 699
Як не зі мною, то ні з ким. На Хмельниччині самотній чоловік підірвав будинок жінки, котра з жалості піклувалася про нього, годувала, прихищала. Втім, від страшного вибуху загинув сам. Його ж годувальниці, Надії Приймак, пощастило, жінка вижила. І тепер не збагне, чому їй так дорого коштувала турбота про 60-річного психічно хворого сусіда.
Червона цегла, пластикові вікна. Новій прибудованій кухні 65-річна господиня і нарадуватися не встигла. Вранці в повітря злетіли шибки, дах і двері в усій хаті.
Валентина Приймак, невістка постраждалої:
- Ми живемо в сусідньому селі. Рано вранці подзвонив голова сільської ради, тут в нього родич побачив, там он на пагорбку живе, що в матері хата горить, приїжджайте. Приїжджаємо, не знаємо, що тут зробилося.
Що рвонуло - одразу з’ясували пожежники. На руїни будинок перетворив повний газовий балон. Обпечену господиню із палаючої оселі встигли витягти сусіди. Обгоріле тіло її гостя знайшли вже, коли споруду залили водою.
Володимир Попович, голова Гречанецької сільської ради:
- Проживає він, проживав у селі Михонки, і відвідував Приймак Надію Федорівну, яка готувала йому їсти, тому що зима, зараз холодно, він проживає сам, дружини в нього, як такої, не було, тому він приходив до неї.
Дружба двох уже немолодих людей почалася кілька років тому. 60-річний чоловік страждав на психічні хвороби. Дружина з дитиною кинула, односельці боялися. Знедоленого жаліла лише Надія Федорівна. Готувала їсти, зрештою, оселила в себе. Вдячний гість допомагав із ремонтом і худобою, та двічі на рік лікувався в стаціонарі. Останнього разу, повернувшись у село, пенсіонер отримав неприємну звістку.
Валентина Приймак, невістка постраждалої:
- Вона випровадила його, сказала: "Я не можу за тобою вже дивитися, мені не позволяють вже роки, іди собі в свою хату. Я гляділа, доглядала тебе, іди в свою хату". І десь в нього назріла така помста.
Жінка зібрала речі, купила для товариша газового балона, аби той під’єднав його у своєму будинку. Дедалі рідше, але продовжувала підгодовувати підопічного.
Олег Назарук, керівник Летичівського РВ УМВС України в Хмельницькій області:
- Прийшовши додому до неї, попросився поїсти. Між ними виникла суперечка, в ході якої він напустив газу з газового балону і підпалив його.
"Не зі мною, тож ні з ким!" - вигукнув обурений чоловік, зриваючи вентиля. Але на той світ відправив лише себе. Жінка в тяжкому стані, та лікарі запевняють: житиме.
Олександр Пацаранюк, ординатор опікового відділення Хмельницької міської лікарні:
- На даний час хвора знаходиться у стані опікового шоку, проводяться всі відповідні міроприємтсва, протишокові міроприємтсва, проведена перев'язка. Рани в хворої частково поверхневі, є і глибокі, можливо, буде плануватися оперативне втручання.
Понівечіне обличчя і руки - попереду тижні болісного лікування. Та найбільше жінку мучить інше: як дорого коштувала її жалість до самотнього чоловіка.
Інна Дудченко, Інесса Проник.
НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору