Рівне:

Створення та просування сайтів

Найстаріший чоловік світу прожив 256 років

Цікаво 02-лют, 2012, 11:569 prov 1 081
У 1933 році в некрологах Time Magazine і New York Times повідомлялося про те, що у віці 256 років помер китаєць Лі Чинг-Юн, який до того вже поховав 23 дружини і виховав 180 спадкоємців.
Чи був він насправді такий старий, і спробувала з`ясувати Environmental Graffiti, пише scienceblog.ru.
Секрет молодості Лі Чинг-Юна полягав в тому, що він завжди зберігав душевний спокій, при цьому його дієта складалася з рису і вина. Про дитинство і юність Чинг-Юна збереглася мало інформації. Відомо, що народився він в провінції Сичуань в Китаї, де жив до кінця своїх днів. До 10 років Чинг-Юн був достатньо освіченим, вже відвідав Кан-Су, Шаньси, Тибет, Аннам, Сіам і Маньчжурію, де займався збором різних трав. Далі історія його життя втрачається.
Лі у віці 256 років був достатньо бадьорим і виглядав як типовий 60-річний чоловік. Саме цей факт ставить під сумнів його вік. Як говорив Лі сам, він народився в 1736 році і прожив 197 років. Проте, в 1930 році Ву Чанг-шин, професор і декан Університету Minkuo, знайшов записи, які підтверджують, що Лі народився в 1677 році, і що Імператорський Уряд Китаю поздоровляв його з 150-річним і 200-річним ювілеями.
Можливо Лі забув дату свого народження або був інший Лі Чинг-Юн. Довгий час найстарішою людиною на землі вважалася Жанна-Луїза Кальман, вік якої вважався феноменальним – їй було 122 року. Вона жила у Франції і померла в 1997 році. Це означає, що якщо записи, знайдені Ву Чанг-шином вірні, то вік Лі Чинг-Юна перевершує офіційно зареєстрований вік більш ніж на 130 років.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору