Рівне:

Створення та просування сайтів

Прокуратурою Рівненщини виявлено факт незаконного надання у приватну власність земель, що мають особливу наукову та історико-культурну цінність

Рівненська область 02-лют, 2012, 16:309 prov 906
Прокуратурою Рівненської області порушено кримінальну справу за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення службовими особами Демидівського районного відділу земельних ресурсів, які незаконно надали громадянам у приватну власність землі, що мають особливу наукову та історико-культурну цінність (ознаки злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2. ст.366 Кримінального кодексу України).Про це Провінційці повідомляє прес-служба прокуратури області.
Зокрема, встановлено, що вказані особи, зловживаючи службовим становищем, в порушення вимог земельного та пам’яткоохоронного законодавства, погодили технічну документацію по складанню державних актів на право приватної власності та виділенню на місцевості земельних часток (паїв) громадянам на території Вербенської сільської ради, на яких розташована пам'ятка археології місцевого значення "Поселення тшинецько-комарівської та черняхівської культури".
Для цього службовці склали і видали завідомо неправдиві офіційні документи, а саме: висновки про права третіх осіб та відсутність обмеження на використання згаданих земельних ділянок.
У подальшому на підставі даної технічної документації шестеро громадян неправомірно набули право власності на землю для ведення особистого селянського господарства на вказаній території загальною площею 7,41 га.
Через незаконну приватизацію пам’яток археології та проведення на них земляних робіт державі спричинено тяжких наслідків на загальну суму майже 11 мільйонів гривень.
Для організації провадження досудового слідства кримінальну справу скеровано в Млинівську міжрайонну прокуратуру.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору