Рівне:

Створення та просування сайтів

Оприлюднений звіт за результатами громадських спостережень тестування з математики

Останні новини 30-кві, 2008, 10:129 prov 1 784
Зовнішнє незалежне оцінювання з математики завершено. Особливих порушень, що можуть вплинути на результат не виявлено. В Рівненській області тестування проходило у 24 пунктах, з яких 8 в м. Рівне та 16 по області. У тестування взяло участь понад 85 % учасників з тих, що були зареєстровані.
В цілому тестування пройшло добре. Недоліки, що були допущенні під час тестування з української мови та літератури виправлені. Хоча, і тут без порушень не обійшлось. Так, ще не всі працівники пунктів тестування знають, що копії протоколів, що передаються громадським спостерігачам, також потрібно завіряти печаткою.
Найцікавішим, чи то найабсурднішим виявився випадок, що стався в пункті тестування у м. Сарни. Гусарук Надія Іванівна, що була уповноваженою Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти не допустила спостерігача від ОПОРИ, що прийшов на пункт тестування о 10:40. На запитання спостерігача чому його не допущено, п. Гусарук відповіла: «Ви запізнились, ми вже відкрили контейнери з сек’юр-паками, ось в мене в технологічній карті написано – провести зустріч із громадськими спостерігачами. Вас не було, тому бути на пункті ви не можете». Ми намагались пояснити п. Надії, що громадський спостерігач не зобов’язаний бути на жодному етапі спостереження, а його відсутність на одному з етапів організації процесу не означає недопущення його на інші. Пояснення виявились марними – «В мене тут написано» - знову і знову чули ми у відповідь. Після звернення Сергія Терентьєва, координатора спостережень у Рівненській області до ЛРЦОЯО спостерігач був допущенний у пункт тестування.
В деяких пунктах були і технічні недоліки: відсутність вказівників, не всюди забезпечено супровід учасників, що виходять із аудиторій.
Згідно копій протоколів на пунктах тестування не було зареєстровано інших спостерігачів, окрім одного випадку, де спостерігачем був представник МОН України. ОПОРА забезпечила моніторинг на всіх пунктах тестування міста та області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору