Рівне:

Створення та просування сайтів

Заступник міського голови Сергій Васильчук звернувся до прем'єр-міністра Тимошенко щодо ситуації на ВАТ "Рівнеазот"

Останні новини 30-кві, 2008, 11:189 prov 1 693
Заступник міського голови Сергій Васильчук звернувся до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо ситуації на ВАТ "Рівнеазот".
Ситуація, яка склалась довкола одного з найбільших підприємств Рівненщини ВАТ «Рівнеазот», викликає серйозне занепокоєння громадськості міста.
Справа в тому, що ВАТ «Рівнеазот» є цілісним підприємством, яке забезпечує 50 % обсягів виробництва м. Рівне, є найбільшим платником податків до державного та місцевого бюджетів, зі складним хімічним виробництвом безперебійного циклу. Тут працює понад шість тисяч людей, які вчасно отримують заробітну плату, одну з найвищих в Рівненському регіоні.
Фактично мова йде про добробут та спокій 20-ти тисяч рівнян, які вже впродовж трьох тижнів обговорюють одне питання – можливу зупинку «Азоту». Вони стали заручниками ситуації на газовому ринку України. І йдеться не лише про працівників «Азоту», але й усіх без виключення мешканці Рівного. А це вже 250 тисяч людей.
Поясню ситуацію.
Справа в тому, що зупинка цього підприємства призведе й до зупинки очисних споруд, які переробляють 85% усіх каналізаційних стоків чвертьмільйонного міста. Фактично, Рівне може захлинутися в нечистотах.
Повна зупинка АЗОТу неминуче призведе до тяжких екологічних наслідків, або, можливо, й до катастрофи. Мало того, Рівне опинилося перед загрозою величезного соціального вибуху. Йдеться не лише про 6 000 нових безробітних, але й про зупинку фінансування цілої низки соціальних програм та виплат.
Переконаний, що уряд тверезо оцінить ситуацію та знайде правильний вихід з тим, щоб газопостачання ВАТ «Рівнеазот» залишалося безперебійним, а прості люди не стали заручниками ситуації на газовому ринку. Це є головною вимогою всіх рівнян.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору