Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині СБУ викрила організовану групу з числа працівників "Державного ощадного банку України", які викрали зі сховища банку кошти на суму понад 5,5 млн. гривень

Кримінал 06-лют, 2012, 10:439 prov 977
Співробітники СБУ викрили протиправну діяльність працівників банку, які вчинили розкрадання готівкових коштів зі сховища «Ощадбанку» на суму понад 5,5 мільйонів гривень, - повідомляють Провінційці з прес-центру СБ України.
Зловмисники детально розробили план, як маскувати нестачу готівки у сховищі філії на час проведення ревізії готівки та цінностей.
Організатором групи була головний бухгалтер Рівненського обласного управління АТ “Ощадбанк”. Жінка давала вказівки завідуючій сектору касових операцій отримувати готівкові кошти зі сховища та передавати без оформлення будь-яких документів колишньому старшому контролеру-касиру сектору касових операцій, яка в подальшому передавала кошти керівниці.
При цьому, завідуюча касового вузла, маючи право доступу до інформації, яка обробляється в комп’ютерах філії, використовуючи пароль для входження в операційну систему банку своїх підлеглих, без їхнього відома несанкціоновано вносила завідомо неправдиві дані щодо передачі та отримання від районних відділень банку надлишків готівкових коштів.
З метою заохочення подальшої протиправної діяльності членами організованої групи, головний бухгалтер нараховувала їм значні премії та надбавки до зарплати.
30 січня ц.р. слідчими СБУ стосовно трьох працівниць банку порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.28, ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах, вчиненому організованою групою) Кримінального Кодексу України.
За рішенням суду стосовно зловмисниць обрано запобіжний захід - утримання під вартою.
Слідство триває.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору