Рівне:

Створення та просування сайтів

Відбулась міжвідомча нарада керівників правоохоронних і контролюючих органів області

Рівненська область 08-лют, 2012, 13:139 prov 861
У прокуратурі Рівненської області відбулася міжвідомча нарада керівників правоохоронних і контролюючих органів, на якій розглянуто стан законності у сфері лісокористування.
Оскільки ліс належить усім громадянам України, то цілком виправдано вимагати розумного і раціонального використання та й, врешті, надійного захисту його. Відтак, у минулому та вже поточному роках органи прокуратури Рівненщини порушили 13 кримінальних справ у сфері охорони і використання лісових ресурсів. За результатами розгляду документів реагування до відповідальності притягнуто 289 посадових осіб лісової охорони та інших органів державного контролю, до бюджету відшкодовано 230 тисяч гривень.
Водночас, як зауважено учасниками наради, проблема забезпечення охорони лісів від незаконної вирубки залишається сьогодні невирішеною.
Зокрема, не припиняється протиправна діяльність суб’єктів господарювання, які здійснюють розпиловку лісу - правоохоронними органами тільки в минулому році виявлено 40 незаконних пилорам, мають місце неповнота нарахування і сплати податків суб’єктами господарювання у сфері лісокористування, непоодинокі факти крадіжок лісопродукції, у зв’язку з чим здійснення дієвого державного управління та контролю в зазначеній галузі потребує додаткових узгоджених заходів.
З урахуванням висловлених на нараді пропозицій прийнято постанову, якою заплановано проведення упродовж поточного року спільних перевірок додержання вимог лісового та іншого природоохоронного, податкового, санітарного законодавства з метою запобігання порушенням та підвищення ефективності роботи на даному напрямі.
Про це Провінційці повідомили з прес-служби прокуратури області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору