Рівне:

Створення та просування сайтів

На Львівщині у пожежі постраждала сім'я з 6 чоловік: трьом дітям вдалося вижити

Львівська область 08-лют, 2012, 16:489 prov 857
Через люті морози сталася жахлива трагедія, яка шокувала усю Львівщину. У селі Долинівці в пожежі згоріла сім'я з шістьох осіб. Будівля, де намагалася зігрітися родина, зайнялася вночі. Дідусеві вдалося винести з охопленого полум'ям приміщення, трьох онуків. Їхня матір і бабуся згоріли живцем. Згодом у лікарні від опіків помер і старий. Троє дітей зараз в опіковому центрі у Львові в украй тяжкому стані.
Зайнялося ось у цій літній кухні близько другої ночі. А чому - вже ніхто не розкаже. Троє дорослих загинули. Тут ночувала сім'я з шістьох осіб - троє дітей, їхня матір, бабуся й дідусь. Маленьку будівлю легше було обігріти, тому родина так рятувалася від холоду. Сусід Олег, коли побачив вогонь, одразу кинувся на допомогу.
Олег Хомутник, сусід загиблих:
- Я у вікно подивився - полум'я палає, ми перші прибігли. Вони вже всі були на вулиці обгорілі.
Дідусеві вдалося винести онуків надвір. Рятував їх ціною власного життя. Сімдесятирічний чоловік дістав тяжкі опіки - він помер у лікарні. Жінки намагалися розбити вікна, та намарно: згоріли живцем.
Іван Бабич, брат загиблої:
- Мама, видно, бо рука порізана, шибу вибивала, бо рука повністю порізана, а зверху ще було обклеєно пльонкою. Ну, вікно пльонкою заклеєне, то видно, стікло розбила, а пльонку не могла розірвати.
Павло Василенко, керівник відділу ГУ МНС у Львівській області:
- Як відомо, люди отримають смертельні дози отруєння чадним газом ще в момент тління. На момент прибуття пожежних розрахунків будівля вже повністю була охоплена вогнем.
Троє дітей: дворічний і дванадцятирічний хлопчики, та тринадцятирічна дівчинка зараз у реанімації Львівського опікового центру. Діти в украй тяжкому стані. Одного малого пацієнта прооперовано. Проте, сил українських медиків не досить.
Ігор Стояновський, заступник керівника Львівської міської клінічної лікарні №8:
- І, власне, в тих дітей настане проблема - ми прогнозуєм - що в них навіть якщо вони переживуть стадію токсемії, то в них настане проблема, коли просто не будем мати донорської шкіри, тому що в них обпечено понад 50 відсотків тіла.
Кваліфіковану допомогу дітям можуть надати у Бостонській клініці, що у США. Медики чекають на спеціального літака, обладнаного під операційну. Ним і мають намір відвезти сиріт до Сполучених Штатів. Для перельоту й лікування за океаном потрібно півтора мільйона гривень. Червоний хрест уже оголосив збір грошей. Ця трагедія шокувала всю Львівщину, тож люди несуть до лікарні хто скільки може. Чималу суму надала влада області, допомогти намагаються майже всі організації регіону. Люди сподіваються, що малюків вдасться врятувати.
Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк.
НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору