Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 01-травня, 2008, 12:309 prov 1 512
Продовжує забивати у вищій лізі чемпіонату України з футболу вихованець рівненського футболу Володимир Гоменюк. У черговому турі його ”Таврія” (Сімферополь) на виїзді здолала охтирський клуб ”Нафтовик-Укрнафта” — 1:0. Автором єдиного забитого м’яча став Володимир Гоменюк, який відзначився на 89 хвилині. Цей гол став чотирнадцятим у чемпіонаті.
***
Минулого тижня відбулися матчі десятого туру в студентській футбольній лізі, за винятком поєдинку між ”Соколом” (Бережани) та рівненським ”Штурмом-МЕГУ”. Матч перенесений на десяте травня. В решті ігор були зафіксовані результати: ”Буревісник” (Тернопіль) — ”Факел-ІФНТУНГ” (Івано-Франківськ) — 0:1, ”Факел-2” (Івано-Франківськ) — ”Аркас-Легкпром” (Київ) — 0:2, ”Спартак” (Ужгород) — ”Університет” (Чернівці) — -:+. У турнірній таблиці лідирує ”Факел-ІВНТУНГ” — 25 очок після десяти ігор. Рівняни разом із Бережанами ділять третє-четверте місця — в обох по 17 очок і по грі в запасі.
***
Триває чемпіонат України з баскетболу у вищій лізі. БК ”Сарни” бореться у групі за 11-18 місця. У черговому турі підопічні Олега Краська зустрічалися в Запоріжжі із місцевим ”Феро-ЗНТУ”. На жаль, гості не змогли протистояти господарям і в обох матчах програли — 61:84 та 73:79. Лідирує тут ”Харків-Політехнік” — 44 пункти й одинадцятий рядок турнірної таблиці. БК ”Сарни” із ”Феро-ЗНТУ” ділить 14-15 місця. В обох команд по 38 очок.
***
Фінальний тур Всеукраїнської баскетбольної ліги серед дівчат 1996 року відбувся у Хмельницькому. Серед кращих була команда ”Рівненщина-96”, яка очолювала турнірну таблицю. У фіналі підопічні Валерія Жартуна та Марини Панюк здолали баскетболісток одеської СДЮШОР-2 (39:18), хмельницької ДЮСШ-1 (44:20) та миргородський ”ШИК” (39:32) і стали чемпіонами.
***
Тривають треті Всеукраїнські спортивні ігри школярів. У Луганську збірна Рівненщини була восьмою серед 22 областей з плавання. В особистому заліку не було рівних одинадцятикласниці ЗОШ №28 Катерині Дікіджі (вихованка тренера Олега Шеремета, СДЮШОР з плавання), яка прийшла першою на дистанціях 50,100 та 200 метрів вільним стилем. Чемпіоном став Андрій Яськов на дистанції 200 метрів на спині, а Іван Хаврук був другим на дистанціях 200 метрів брасом та третім на дистанції 50 метрів брасом. Обидва спортсмени — вихованці тренера Миколи Майструка (ДЮСШ №3).
***
Восьме місце вибороли рівненські стрільці. Роман Нагорний (тренер Сергій Бондар, ДЮСШ-4) був першим та другим у стрільбі з пістолета, а кузнецовець Роман Шевчук (тренер Сергій Ткач) був третім. У командній стрільбі збірна Рівненщини здобула два третіх місця.
***
Другу перемогу здобув червоноградський ”Шахтар” у відкритій російській спідвейній лізі. Вдома наші сусіди, які виступають замість рівненського ”Урагану”, здолали команду ”Салават” — 53:37. Найрезультативнішим у господарів був Андрій Карпов — 14 пунктів. Решта гонщиків внесли наступний доробок у перемогу команди: Зетерстрем — 11 очок, Гатіятов — 9, Хжановський та Дубінін — по вісім, Кобрин — два, Тейгел — одне. У гостей кращим був Сергій Дарвіне, який привіз дев’ять пунктів.

***
Вісім медалей вибороли шестеро рівнян на чемпіонаті України з кікбоксингу за найпрестижнішою в світі версією WPKA, що пройшов у Херсоні. Дебютант подібних змагань Тарас Луцик у ваговій категорії до шістдесяти кілограмів став чемпіоном у семі та був третім у розділі лайт-контакт. Рівнянин виконав норматив кандидата в майстри спорту. Михайло Гарбаринін здобув бронзову нагороду в лайт-контакті, Ігор Адамчук був другим у лайт-контакті та третім фул-контакті. В надважкій вазі не було рівних тридцятидев’ятирічному Юрію Смолярчуку в розділі косікі, а Юрій Поліщук двічі був четвертим. Осторонь стоїть золото Романа Кроля. Дебютант чемпіонату в усіх поєдинках переміг нокаутами в розділі лайт — та фул-контакт.
***
Минулої неділі троє рівненських спортсменів взяли участь у легкоатлетичних змаганнях. У Дніпропетровську вихованець рівненської СДЮШОР ”Авангард” з легкої атлетики Сергій Ющишин взяв участь у чемпіонаті України з бігу по шосе на 20 км. Найсильніші легкоатлети України змагалися на витривалість. У попередні роки Сергій двічі поспіль перемагав на цих змаганнях серед юніорів (вік спортсменів до 19 років). Цього разу рівнянин був третім у віковій групі ”молодь”. Сергій Ющишин подолав 20 км за одну годину, три хвилини та п’ять секунд. Тренує молодого атлета Володимир Захожий.
Ще одна вихованка цього тренера Світлана Станко стартувала на марафонській дистанції в польському місті Торун. Рівнянка першою перетнула фінішну пряму — дві години, 43 хвилини й 52 секунди, випередивши свою найближчу переслідувачку менш ніж на одну хвилину.
В австрійському Відні долав марафонську дистанцію (42 км та 195 метрів) і рівнянин Михайло Іверук. Вихованець Андрія Попеляєва фінішував одинадцятим — дві години, 17 хвилин та 42 секунди. В першій десятці фінішували лише чорношкірі спортсмени.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору