Рівне:

Створення та просування сайтів

Крадуть Ікони

Кримінал 01-травня, 2008, 12:389 prov 1 114
Для розкриття нечувано зухвалих злочинів з числа оперативників створили групу, яка завела оперативно-розшукову справу та розпочала її розробку. Координували проведення розслідування фахівці карного розшуку. Мабуть, самі небеса сприяли правоохоронцям, адже напередодні Великодніх свят їм не лише вдалося вийти на слід святотатців, а й затримати їх.
– У ході оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до складу організованої злочинної групи, яка, як з’ясувалося, вже десять років «промишляла» у церквах всієї України, увійшли жителі Київської та Вінницької областей, – повідомив начальник управління МВС України в Рівненській області полковник міліції Ярослав Голомша. – Правоохоронцям вдалося також встановити міжрегіональні зв’язки усієї групи та осіб, які скуповували крадене. Зокрема, 10 квітня цього року силами Рівненського гарнізону провели 10 обшуків, під час яких вилучили 126 ікон, 15 Євангелій, безліч хрестів, чаш та іншого церковного начиння різної історичної ваги (усього близько 300 найменувань).
За словами Ярослава Голомші, церковні «пірати» діяли зухвало, використовували методи конспірації та пересувалися на дорогих іномарках. Але ще чимало запитань залишилося у співробітників міліції і до злодіїв, і до скупників краденого. В останніх під час обшуків також вилучили чимало цінностей. Тепер належить з’ясувати, за яких обставин начиння було придбане та з яких церков викрадене.
Наразі порушена кримінальна справа за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. За її розслідування узялася міжвідомча слідча група досвідчених оперативників, які відпрацьовуватимуть злочини у відповідних областях. Поступово на поверхню «виринають» нові подробиці справи. Наприклад, днями побачили світ явки з каяттям щодо епізодів діяльності організованого злочинного угруповання на Хмельниччині. Тож доки триватиме слідство, невідомо, скільки ще святинь правоохоронцям вдасться повернути у Божі храми. Але точно відомо одне: за свої ганебні вчинки церковним «піратам» доведеться відповісти.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору