Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині подбають про реабілітацію людей із різними видами залежності

Рівненська область 11-лют, 2012, 17:319 prov 846
Перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко ознайомився роботою центру, де проходять реабілітацію колишні наркозалежні, ігромани, хворі на алкоголізм. Такий заклад - один із не багатьох у Західній Україні. Він нещодавно розпочав роботу, однак нині тут перебувають 8 підопічних. Серед них не лише мешканці Рівненщини, а й Львівської, Київської, Одеської, Закарпатської областей. Центр психологічної адаптації та ресоціалізації людей із різними видами залежності і їх сімей, що знаходиться у селі Бронники Рівненського району, працює за так званою Міннесоцькою програмою, пояснює його директор Олег Колбач. Із тими, хто звертається у заклад, займаються психологи, а ще консультанти, які страждали залежністю, однак змогли позбавитися її. Загалом курс реабілітації триває півтора-два місяці.
Однак координатори цього проекту, зважаючи на вимоги сьогодення, мають намір розбудовувати центр. Нині ж на Рівненщині на обліку перебуває 14 тисяч 495 людей із хронічним алкоголізмом а також 1090 краян із нарко- та токсикоманією. На 100 тисяч населення їх налічується 94. Це менше, ніж в цілому по Україні (на 100 тисяч – 128 наркозалежних). Натомість людям, які виходять із наркодиспансеру, потрібно по-новому пристосовуватися до суспільного життя.
Тож обласна влада готова підтримувати діяльність такого закладу, розповів Анатолій Юхименко. «На сьогодні у нас вже є успішний приклад державно-приватного партнерства - це центр променевої терапії, де обладнання закупили за кошти благодійного фонду, - прокоментував перший заступник голови облдержадміністрації. - Натомість, поспілкувавшись із керівництвом центру реабілітації людей із різними видми залежності, вирішили, що разом із районною владою надамо допомогу для завершення будівництва і виділення земельної ділянки для трудотерапії».- повідомили Провінційці з прес-служби ОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору