Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівненській області СБУ попередила завдання збитків інтересам держави на суму майже 21 мільйон гривень

Рівненська область 14-лют, 2012, 10:309 prov 810
Співробітники СБУ попередили впровадження органом місцевого самоврядування схеми протиправного проведення тендерних процедур на підставі штучно сформованих умов визначення переможця торгів, що могло призвести до завдання збитків державним інтересам на суму 20 млн. 984,3 тисяч гривень. Це Провінційці повідомили з прес-центру СБ України.
Зокрема, у листопаді-грудні 2011 року управлінням освіти Рівненського міськвиконкому проведено 20 тендерних процедур з визначення суб'єктів підприємництва - постачальників харчових продуктів дошкільним навчальним закладам м.Рівне.
При цьому, окремі учасники торгів, у т.ч. переможці, долучали до тендерних пропозицій ідентичні санітарні паспорти, декларації та сертифікати відповідності, висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи (з ознаками фіктивності), спільні договори на перевезення та зберігання вантажів, оренду складських приміщень тощо.
В окремих випадках одна й та сама особа була засновником двох суб'єктів підприємництва – учасників торгів. Крім того, учасники тендеру не є виробниками продовольчих товарів, а лише забезпечували їх придбання і постачання безпосередньо до навчальних закладів.
Попри це, тендерний комітет визнав пропозиції учасників торгів такими, що відповідають усім вимогам, та допустив їх до процедури оцінювання пропозицій учасників.
Критерієм оцінки при здійсненні закупівель товарів, робіт та послуг Закон визначає ціну. Натомість, до умов вищевказаної тендерної закупівлі безпідставно було включено такі критерії оцінки, як умови оплати і строк виконання. Як наслідок, за результатами тендеру визнано переможцем учасника з більшим терміном між поставкою товарів та їх подальшою оплатою замовником, а не за вартістю продовольчих товарів. Це призвело до акцептування пропозицій учасників з найвищими цінами на товари.
За результатами ініційованої СБУ перевірки, управлінням освіти Рівненського міськвиконкому було прийняте рішення щодо відміни 20 процедур конкурсних торгів на загальну суму 20 млн. 984,3 тисяч гривень, чим попереджено завдання збитків економічним інтересам держави в особливо великих розмірах.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору