Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина отримає понад 27,5 мільйона гривень за сусідство з двома атомками

Рівненська область 14-лют, 2012, 12:129 prov 785
Громади самостійно визначатимуть найактуальніші проблеми, вирішення яких потребує першочергового фінансування, зауважив заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. Тож як і минулоріч за пропозиціями краян формуватимуть перелік об’єктів, які будуватимуть чи реконструюватимуть в селах і містах, що межують з атомками. Так, торік для краян, які проживають у зоні ризику, купували засоби індивідуального захисту, а також зводили нові або ж осучаснювали діючі школи, дитсадки, ФАПи, амбулаторії, будинки культури, інтернати, газопроводи, дороги. Загалом на 138 об’єктів соціальної інфраструктури витратили майже 25 мільйонів бюджетних гривень.
Цьогоріч для громад, які проживають у тридцятикілометровій зоні від діючих атомних електростанцій, в держказні зарезервували майже 153 мільйони гривень, а це на понад 16 мільйонів більше, ніж торік. 27 мільйонів 538 тисяч із цієї суми отримає Рівненщина, зауважив Володимир Новак. Цьогорічна сума за сусідство з двома атомками більша на понад 2,5 мільйона гривень. Субвенція з держбюджету передбачена для обласної казни, а також місцевих бюджетів Володимирецького, Сарненського, Костопільського, Гощанського, Острозького і Здолбунівського районів та міст Острог і Кузнецовськ. Компенсацію за проживання в зоні спостереження спрямують на заклади освіти, культури, медицини, соцзахисту, а також об’єкти житлово-комунального господарства, газопроводи та дороги, Тож краяни мають визначитися з соціально важливими проектами, які будуть впроваджувати за рахунок субвенції з державного бюджету.
Про це повідомили Провінційці з прес-служби ОДА.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Не Байдужий 18-лют, 17:55

Дайте дані кошти"частину зних; нафінансування створення чистих пасовищ для сіл Луко іВоронки Володимирецького району,розвиток в цих селах тваринництва.А не їздити і збирати пляшечки молока для якогось радіоактивного іміджу.Крім того ці села находяться в 30ти кілометровій зоні.
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору