Рівне:

Створення та просування сайтів

Експерт: Українцям небезпечно зберігати заощадження в доларах

Україна і світ 01-травня, 2008, 12:449 prov 1 169
На його думку, українській владі варто більш рішуче вести фінансову політику.
У боротьбі з інфляцією Україна “рухається в правильному руслі”, говорить Аслунд. Український платіжний баланс досить гарний, міжнародні валютні резерви складають 33 мільярди доларів, а в бюджеті немає дефіциту.
– Соціальні витрати надто високі. Це так. Але вони балансуються з доходами. Це не причина інфляції, – констатує експерт.
На його думку, основними факторами інфляції в Україні є прив’язка гривні до американської національної валюти й експансивна грошова політика. Андерс Аслунд вважає, що через прив’язку до долара Україна імпортує 12% інфляції з інших країн. Після відмови від цього курс гривні підвищиться й інфляція призупиниться.
– Українцям сьогодні небезпечно тримати заощадження в доларах. Набагато вигідніше в гривнях. Можна одержати більший відсоток, при цьому мати найменший валютний ризик, – резюмував експерт.
Як повідомлялося, Рада Національного банку на засіданні 24 квітня відклала перегляд коридору курсу гривні на 2008 рік, повідомив глава Ради НБУ Петро Порошенко.
– Була пропозиція щодо аналізу розширення прогнозного показника курсу, її рада не підтримала. Вважаємо за необхідне повернутися до цього питання, – сказав він.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору