Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині дворовий пес врятував 21-дівчину від холодної смерті у лісі

Івано-Франківська область 15-лют, 2012, 15:559 prov 841
Не дав замерзнути. Звичайний безпорідний собака врятував від загибелі господиню. Пес майже в буквальному сенсі зубами витяг дівчину з лісу, де вона мала всі шанси померти. Лікарі здивовані: після 12-годинного блукання на морозі постраждала навіть не потребувала ушпиталення.
Її вже й не сподівалися знайти живою. 12 годин на 30-градусному морозі в глухому лісі. Зі слів матері, донька пішла з дому в легкому одязі. Довго не поверталась. Дівчина тяжко переживала смерть батька й брата, і дивно поводилася, тож мати, вкотре обшукавши хату і господарку, вдарила на сполох.
Володимир Георгей, гутський сільський голова:
- Це нормальна дитина, з нормальним вихованням. Вона хороша помічниця для матері, нормальна. В собі замкнена, з чужими людьми вона не бажає спілкуватися.
Шукали 21-річну дівчину мало не всім селом. Самих єгерів тільки три десятки. Люди розбилися на кілька груп, і в темряві та за неймовірної холоднечі прочісували лісовий масив.
Іван Мандзюк, керівник Богородчанського РВ міліції:
- Мінусова температура, досить великий сніг, але з іншого боку це трохи нам посприяло, бо дівчина пішла в сторону лісу і її сліди і собаки дали нам можливість від слідкувати її місце.
Зниклу знайшли вже за північ. У лісі за вісім кілометрів від села. Босу і в самій кофтині.
Михайло Сметанюк, єгер:
- Можливо, що вона вже була в такому стані, що... Ми підійшли - вона сказала, що мені тепло вже було. Можливо, це вже признаки того, що вона замерзає.
Єгер, який знайшов дівчину, віддав їй своє взуття. Повертався назад у шкарпетках.
Дмитро Рудик, єгер:
- Він зразу з себе скинув своє взуття, одів на неї, хлопці розтерли, дали чаю… А він мусив у самих шкарпетках по лісовій цілині, туди дороги не було ніякої, і він три км біг по снігу такому 70-сантиметровому майже до хатини.
Не на камеру дівчина розповіла: не дав їй замерзнути собака, що біг слідом ще з дому. Коли зупинялася, зубами тягнув далі.
Стефанія Гутник, мати врятованої:
- Я дуже дякую, в першу чергу, Богові, що він до мене такий справедливий, і людям, які її шукали.
Історія здивувала всіх, особливо, медиків - вони навіть не виявили потреби ушпиталити врятовану, яка не мала жодних ознак обмороження.
Володимир Гарматюк, Василь Смага.
НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору