Рівне:

Створення та просування сайтів

Авіашоу в Німеччині закінчилося трагедією

Україна і світ 01-травня, 2008, 12:459 prov 1 064
Трагедія сталася 26 квітня. Щонайменше одна людина загинула і 15 постраждали, повідомляють німецькі телеканали новин. Як повідомив представник поліції, літак з невідомих причин зійшов при старті зі злітної смуги.
За попередніми даними, 45-річна жінка загинула на місці, три людини, зокрема пілот, отримали важкі поранення, семеро, серед яких двоє дітей, – легкі поранення, ще п’ять осіб знаходяться в шоковому стані. Усі потерпілі були відразу відправлені до місцевих лікарень.
– Літак, що розбився, є раритетним екземпляром, – розповів один з організаторів авіашоу. – Такі легкі гвинтові літаки використовувалися у колишній НДР для сільськогосподарських робіт. Вони дуже рухомі, і пілот збирався показати на ньому під час авіаційного свята фігури вищого пілотажу. Зрозуміло, після трагедії подальші польоти авіашоу відмінені.
Також очевидці повідомили, що під час розгону літака на злітній смузі раптово пролунав сильний глухий звук, машину почало заносити вбік, неначе луснуло колесо шасі. Літак устиг відірватися від землі всього на декілька метрів, потім упав на смугу і врізався в розташований біля краю льотного поля кіоск із цукровою ватою, біля якого стояли глядачі і покупці.
Нагадаємо, за останніх 10 років найбільша трагедія під час проведення авіаційних свят відбулася 27 липня 2002 року на Скнилівському військовому аеродромі під Львовом. Під час виконання показових польотів на авіашоу літак Су-27 впав на глядачів. Загинули 77 осіб, з них – 28 дітей. Потерпілими в результаті авіакатастрофи було визнано 543 людини, зокрема, після трагедії 10 осіб залишилися інвалідами, з них троє – інвалідами першої групи.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору