Рівне:

Створення та просування сайтів

У Житомирській області СБУ затримала на хабарі голову районного суду і двох податківців

Житомирська область 16-лют, 2012, 13:349 prov 1 091
У результаті заходів, спрямованих на виявлення та припинення фактів корупції у судових і правоохоронних органах, співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України викрили і припинили протиправний механізм стягнення хабарів, який діяв в одному із районних судів міста Житомира. про це Провінційці повідомили з Прес-центру СБ України.
Спільно зі слідчими Генпрокуратури встановлено, що голова одного з районних судів обласного центру через посередників-співробітників правоохоронних органів налагодив схему одержання хабарів за сприяння зацікавленим особам у здійсненні правосуддя на їхню користь.
Зокрема, у лютому ц.р. 36-річний служитель Феміди через своїх посередників – двох співробітників відділу внутрішньої безпеки Державної податкової адміністрації України в Житомирській області – вимагав від місцевого мешканця хабар у розмірі 35 тисяч доларів США за сприяння в ухиленні від кримінальної відповідальності шляхом зміни кваліфікації інкримінованого йому злочину.
14 лютого ц.р. співробітники СБУ спільно зі слідчими ГПУ затримали посередників-податківців «на гарячому» під час передачі їм чергової частини хабара – 10 тисяч доларів США.
15 лютого ц.р. за матеріалами СБУ Генеральною прокуратурою України стосовно голови районного суду м.Житомира порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.
Стосовно співробітників ВВБ ДПА в Житомирській області слідчими Генпрокуратури України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.369 (давання хабара) Кримінального кодексу України. Їх затримано в порядку ст.115 КПК України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору