Рівне:

Створення та просування сайтів

УНІКАЛЬНА РЕМОНТНА КАМПАНІЯ ЕНЕРГОБЛОКУ № 3

Рівненська область 17-лют, 2012, 10:159 prov 850
На Рівненській АЕС вперше в Україні за допомогою спеціального обладнання проводиться ремонт високої точності головного роз'єму реактора.
На енергоблоці № 3 потужністю 1000 МВт триває 43 доба капітального планово-попереджувального ремонту, розрахованого на 80 діб. На цю ремонтну кампанію заплановані великі за тривалістю та обсягом роботи. Враховуючи, що капітальний ремонт проводиться раз на чотири роки, розпочатий ремонт є останнім капітальним у низці щорічних ремонтів перед процедурою продовження терміну служби енергоблоку. Тому заплановані роботи важливі саме з точки зору подальшої експлуатації блоку у надпроектний період. Однією з робіт, які в Україні проводяться вперше, є ремонт головного роз'єму реактора.
Під час пуску Х2/Р4 у рамках заходів з підвищення безпеки нових потужностей і продовження терміну служби енергоблоків Державною інспекцією ядерного регулювання України було висунуто вимогу щодо посилення контролю за технічним обслуговуванням головного роз'єму реактора на всіх атомних енергоблоках. Було вирішено придбати спеціальне обладнання французької фірми PROTEM, яке з високою точністю виконує ремонт поверхонь головного роз'єму реактора. У 2008 році таке обладнання було виготовлено та доставлено у ВП "Атомремонтсервіс" і, оскільки подібних операцій в Україні не проводили, почалися підготовчі роботи: сертифікація обладнання, навчання та атестація персоналу.
У січні 2012 року обладнання встановили в реакторному відділенні енергоблоку № 3 Рівненської АЕС. На даний час виконано ремонт ущільнюючої поверхні верхнього блоку реактора і проводиться підготовка до аналогічного ремонту на самому реакторі. «Враховуючи нестандартність ситуації, габарити обладнання та приміщень, фахівцям РАЕС довелося застосувати увесь свій досвід, технічну винахідливість, оригінальний підхід для якісного проведення ремонту, – підкреслює головний інженер енергоремонтного підрозділу ВП РАЕС Сергій Лавров. – Роботи виконуються фахівцями ВП "Атомремонтсервіс" та підрозділів РАЕС: енергоремонтного підрозділу, служби контролю металів, реакторного цеху. Технічний супровід робіт проводять представники генерального конструктора реакторної установки ДКБ «Гідропрес» (Росія)».
Набраний темп дозволяє з упевненістю констатувати, що всі заплановані роботи з ремонту енергоблоку № 3 будуть виконані якісно і в строк.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору