Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині засуджено підприємця, який налагодив незаконний збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації

Житомирська область 22-лют, 2012, 09:479 prov 826
Овруцьким районним судом Житомирської області завершено розгляд кримінальної справи, порушеної і розслідуваної Службою безпеки України, стосовно місцевого мешканця, який налагодив канал незаконного постачання і збуту спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, заборонених до продажу та використання, - повідомляє Прес-центр СБ України.
Співробітники СБУ встановили, що 42-річний приватний підприємець районного центру замовляв технічні засоби через мережу Інтернет. Отримавши їх, ділок розміщував на одному із всеукраїнських сайтів електронного аукціону об’яви про продаж і незаконно реалізовував жителям регіону «шпигунські іграшки», закамуфльовані під побутові предмети (кулькові ручки та брелоки для ключів від автомобіля).
Співробітники СБУ затримали зловмисника після чергової спроби збути «товар». У правопорушника було вилучено 36 спецзасобів, призначених для подальшої реалізації.
Експертиза Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України підтвердила належність вилучених пристроїв до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, які мають функції прихованого аудіо- та відеозапису, і торгівля якими підлягає обов’язковому ліцензуванню.
Вироком суду правопорушника визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.1,2 ст.359 (незаконне придбання, збут та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України, і засуджено до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком один рік.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору