Рівне:

Створення та просування сайтів

Мріє створити колекцію про роботу правоохоронців

Суспільство 23-лют, 2012, 16:249 prov 1 232
Скільки людей — стільки характерів, темпераментів, а відтак захоплень. У кожному колективі є творчі особистості, не професіонали, але в душі митці. До таких належить і помічник чергового ізолятора тимчасового тримання Млинівського райвідділу прапорщик міліції Володимир Полицяк.

ЗАХОПЛЕННЯ МАЛЮВАННЯМ
З семирічного віку Володимир почав захоплюватись малюванням. Першими визнали талант його однокласники після того, як він намалював зимовий пейзаж, хоча довгий час не вірили в його здібності. Після закінчення з відзнакою Млинівської художньої школи складав іспити в художні училища Львова та Дніпропетровська, але, на жаль, його спіткала невдача. Тому закінчив Дубенське училище №27, де навчався за спеціальністю «художня різьба по дереву».
Під час служби в армії був художником у військовій частині. На згадку малював картини товаришам по службі та командирам. Тому його творчість тих часів можуть оцінити чи не у всіх республіках колишнього Радянського Союзу. Ще під час служби в армії у 1987 році його роботи, зокрема портрети, були виставлені у Центральному Будинку Радянської Армії в Москві поряд з картинами відомих художників.
А вже після звільнення у запас Володимир Полицяк працював художником-оформлювачем в автотранспортному підприємстві.
Мріє створити колекцію про роботу правоохоронців

ВІД ПЕНЗЛЯ - ДО ПАГОН
Володимир, як творча людина, завжди знаходиться в пошуках нових ідей, можливо і нових захоплень. Свого часу його вабило море,тому хоч і недовго, але на морській службі побував. Із Петропавловська-на-Камчатці відправився у п’ятимісячне закордонне плавання. Але, все ж без батьківщини жити не міг, постійно тягнуло додому.
Коли йому запропонували працювати в міліції, відразу ж погодився. Хотілось Володимиру спробувати себе в новому амплуа. Міліцейську службу він почав з посади помічника оперуповноваженого карного розшуку, згодом — інспектором патрульно-постової служби.
Через зайнятість зараз малює рідко, більше віддається роботі. Вільного часу обмаль, але прищеплює любов до малювання і своєму сину. В Мар’яна ще нема таких картин, як у батька, він лише вчиться малювати та захоплюється спортом.
Від свого захоплення Володимир не відмовляється, адже деколи хочеться відпочити душею, і тоді бере в руки пензля та своїми картинами передає емоції, почуття, переживання. Дружина Оксана з розумінням ставиться до його Захоплення.
Найбільше подобається малювати портрети, в яких передається не тільки зовнішність людини, а риси характеру, певні емоції. Не полишає він і історичної тематики, на картинах оживають образи козаків та польської шляхти, їх протистояння.
Не останнє місце займають пейзажі на яких зображено мальовничі куточки райцентру та району. Найсвіжіший доробок Володі – пейзаж осені. На полотні зображено різнобарвний парк біля будинку графів Ходкевичів, що у Млинові. Картина вражає глядача красою природи, яка навколо нас, навіває спокій.
Володимир веде фотокартотеку своїх картин, адже деякі з них уже давно прикрашають будинки жителів Австралії, Польщі, США та інших країн.
У своїх мріях Володимир прагне організувати виставку своїх доробків, показати себе, своє бачення світу. Надіється, що в майбутньому він зможе реалізувати свій творчий потенціал, а гідну сторінку його творчості займатимуть картини, що розкажуть про роботу колег правоохоронців.

Олена ВІШНЯКОВА, Млинівський РВ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору