Рівне:

Створення та просування сайтів

Похазяйнував як у себе вдома

Рівненська область 27-лют, 2012, 13:119 prov 1 200
За намагання розбагатіти за рахунок сусіда Миколі, жителю села Новоселівка Млинівського району, районний суд виніс вирок про позбавлення волі на півтора року з іспитовим терміном в один рік.
Наприкінці травня минулого року у райвідділ міліції із заявою звернувся 48-річний Василь, житель села Новоселівка Млинівського району, у якій повідомив про крадіжку з його господарства трьох автомобільних коліс, електронаждака та 20 листів хвильового шиферу, якими той користувався.
Під підозру правоохоронців тоді потрапив 40-річний Микола, сусід потерпілого. Як з’ясувалось під час провадження досудового слідства у кримінальній справі, «добрий сусіда» скористався тим, що потерпілий проживає один, часто їздить на заробітки до Польщі, де перебуває по кілька місяців. Оскільки він знав, що у сараї сусідньої будівлі є електронаждак, вирішив його викрасти. Тож, на початку грудня 2010 року, вночі, зірвавши навісний замок, проник у господарську будівлю та викрав звідти «намічений» прилад, одночасно прихопивши ще й три автомобільні колеса. Електродвигун з наждаком він поставив у себе та почав користуватись ними, а колеса намагався продати односельчанину.
Однак, на цьому кримінальні походеньки сусіда-Миколи не завершилися і, наприкінці січня 2011 року, він знову пішов у господарство Василя, на подвір’ї якого, біля криниці, лежав хвильовий шифер, який чоловік «тихенько» переніс до себе у двір. Відтак, набуте злочинним шляхом майно Микола вирішив використати на користь свого господарства — оббив сусідським шифером підсобне приміщення у власному обійсті.
Зникнення речей Василь помітив лише навесні, тоді й повідомив правоохоронців. Ті, у свою чергу, навідалися до Миколи. Вже після візиту працівників міліції викрадене було повернуто власникові.
— Відносно Миколи порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 та частиною 3 статті 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка), яку згодом було направлено на розгляд суду, — коментує заступник начальника відділу – начальник блоку міліції громадської безпеки Млинівського райвідділу Олександр Михальчук. — Нещодавно Феміда засудила Миколу до одного з половиною року позбавлення волі, але йому відтерміновано покарання строком в один рік
Олена ВІШНЯКОВА, Млинівський РВ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору