Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненській АЕС розпочався міжнародний регіональний семінар

Рівненська область 28-лют, 2012, 15:299 prov 792
28 лютого на Рівненській АЕС розпочався міжнародний регіональний семінар Московського центру Всесвітньої асоціації операторів, що експлуатують АЕС (ВАО АЕС-МЦ).
Учасники семінару, 26 фахівців із 6 країн (України, Росії, Болгарії, Словаччини, Ірану, Індії), обміняються набутим досвідом і знаннями в галузі експлуатації та ремонту електротехнічного устаткування АЕС. Роботу семінару координує радник ВАО АЕС-МЦ Андрій Лук'яненко. До роботи в ВАО він пропрацював на Рівненській АЕС понад 30 років.
У вступному слові Андрій Лук'яненко підкреслив важливість надійності електротехнічного обладнання для роботи АЕС. Це особливо актуально для енергоблоків, які проходять процедуру продовження термінів експлуатації. Тематика своєчасна ще й тому, що аналіз відмов обладнання на АЕС виявив, що багато відмов трапляється з причини збоїв у роботі електроустаткування.
Учасників семінару привітав головний інженер - перший заступник генерального директора Рівненської АЕС Павло Ковтонюк. Він зазначив, що зараз в Україні приділяється належна увага режимам роботи і надійності електротехнічного обладнання. П. Ковтонюк запевнив, що рівненські атомники із задоволенням поділяться позитивними напрацюваннями і будуть вдячні за конкретні поради та допомогу. Як позитивний досвід головний інженер РАЕС навів приклад модернізованого за технологією фірми ALSTOM генератора енергоблоку № 3, який перебуває у капітальному планово-попереджувальному ремонті.
Серед тем, які планується обговорити під час семінару:
• діагностика електротехнічного оливонаповненого обладнання;
• експлуатація турбінних і трансформаторних олив;
• робота електротехнічного обладнання в умовах підвищених температур навколишнього середовища і при зниженні температур охолоджуючих середовищ;
• модернізація електрообладнання АЕС.
Семінар триватиме впродовж трьох днів, програмою передбачені наради і відвідування проммайданчика ВП РАЕС, зокрема приміщень, де розташовано електричне обладнання станції.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору